„Páteční soutěže patřily mladším závodníkům a také kategorii Masters (nad 40 let). Dopoledne se soutěžilo v disciplínách kata, což jsou technické sestavy. Česká výprava byla hned v úvodních bojích blízko medailového úspěchu, neboť tři domácí závodníci obsadili čtvrté pozice. Odpoledne byly na programu disciplíny kumite, tedy zápasy dvojic. V sobotu se uskuteční soutěže mužů a žen. Finálový blok těchto nejprestižnějších kategorií začne kolem 13. hodiny a potrvá přibližně tři hodiny. V neděli budou na tatami bojovat týmy," uvedl šéf organizačního týmu Kamil Guzek z královéhradeckého klubu SK Karate Spartak.

Evropského šampionátu se účastní na osm stovek závodníků ze čtyřiadvaceti států. Nejpočetnější výpravu tvoří se 120 závodníky Česká republika. V jejím výběru figurují i úspěšné závodnice Spartaku Hradec Králové Radka Krejčová, která obsadila druhé místo na mistrovství světa 2009 v Řecku, a Barbora Bukáčková, jež vyhrála v kategorii dorostenek mistrovství Evropy 2014 v Drážďanech. Mezi českými karatisty je však samozřejmě více želízek v ohni.

K favorizovaným státům se řadí také Itálie, Ukrajina, Dánsko, Rumunsko a Rusko.

Kontinentální mistrovství organizuje oddíl SK Spartak Hradec Králové ve spolupráci se SKIF CZ a za podpory hradeckého magistrátu i Královéhradeckého kraje.