Pořadatelé vyzývají i ostatní běžce: „Také jste se vsadili s parťákem? Pošlete nám svou sázku, v cíli na vás počká odměna."

Česká pojišťovna Mizuno RunTour se blíží k dalšímu významnému milníku: v sobotu 13. června pokoří téměř 1 500 běžců tratě v Hradci Králové. Vedle dětských závodů je na programu pětikilometrová trať pro dospělé. Ti nejvytrvalejší se rozběhnou na distanc 10 km.

Mezi sportovci na trati potkáte i Honzu s Lucií, moderátory Hitrádia Magic, které bude v běhu motivovat nejen vidina cílové pásky, ale také jejich sázka! Pomalejší z nich bude muset složit a odrecitovat oslavnou báseň na svého kolegu přímo v živém vysílání.

Šindelář začal trénovat speciálně kvůli RunTour a potýkal se s nemalými problémy. „Někteří kolegové mi říkali, že jsem pro běh těžký, ale já se nedal a jdu do toho," řekl odhodlaně.

Jeho kolegyně měla zatím čas vyřešit problematiku tréninku. „Věřím v sílu mysli a volím taktiku sugesce, kdy si v hlavě představuju, jak dobíhám do cíle jako první, a doufám, že se mi to vyplní," pronesla sebevědomě Eisenreichová.

Motivují vás v běhu také osobní výzvy a sázky? Poběžíte „na krev", abyste předstihli vašeho parťáka? Zašlete pořadatelům svou sázku na info@run-tour.cz. Oni nejlepší sázky vyhodnotí a vyhlásí na pódiu přímo v cíli běhu! Více informací o seriálu a registraci najdete na www.run-tour.cz.   (rv, pt)