Diváci tleskali nejprve bývalým vítězům a hvězdám při slavnostním úvodu, při závodu už to bylo především o něm. Mexické vlny na oslavu vítězné jízdy Milíka, ale i strach o jeho stav po nepříjemném pádu. Přes hlasatele jim ihned vzkázal, že je v pohodě. Odjel sice na vyšetření, ale finále nechtěl odpískat, vrátil se. Neuvěřitelně bojovnou jízdou ještě jednou potěšil své příznivce ve velkém finále. Znovu to stálo za to.

Jason Doyle, vítěz 70. ročníku Zlaté přilby města Pardubice.
Zlatou přilbu vyhrál Australan Doyle. Milík skončil třetí

Milík neobhájil. „Udělal“ ale finále
Pardubice - Nepodařilo se. Ale… Pardubický plochodrážník Václav Milík neobhájil loňské prvenství ve Zlaté přilbě. Přitom i v 70. ročníku měl nakročeno k tomu, aby si cennou trofej posadil na hlavu. Plány mu však seškrtala poslední semifinálová jízda, kterou dokončil na nosítkách. Nicméně nula z ní mu postup do finále nevzala. Stále otřesen nastoupil do nejdelší jízdy dne. Odstartoval nejhůř ze všech, ovšem pak se propracoval na druhou příčku. Ve finiši o ní přišel a nakonec dojel na třetím místě.

Vítězem 70. ročníku Zlaté přilby se stal Australan Jason Doyle. Druhý skončil slovák Martin Vaculík a třetí příčku obsadil loňský vítěz Výclav Milík.

Zahájení 70. ročníku Zlaté přilby města Pardubice na svítkovském plochodrážním stadionu.
Zlatá přilba je možná víc než titul mistra světa