„Sešívaní" jeli do hlavního města s cílem získat alespoň bod a udržet si tak bodový odstup od svého soupeře. Bohužel i přes územní převahu téměř po celé utkání se svěřenci trenéra Ladislava Smetany vrátili domů s prázdnou.

Extraliga mužů

President Praha – Slavia HK 4:2 (3:1). Branky HK: Hynčík, Machút. Hradec: Keprta – Suchý, Machút, Blažíček, Vrána – Ellinger, Zdeněk, Krýsl – Hynčík, Toms, Rak. Střídali: Kulička, Koutník, Pilný, Bryscejn, Smejkal.

Ladislav Smetana, trenér Hradce: „Dobře jsme věděli, o co v zápase šlo. Případná výhra by nás výrazně posunula k play off. Na druhou stranu jsme si byli vědomi kvalit soupeře. První půli jsme velmi dobře rozehráli a v 15. minutě šli zásluhou Hynčíka do vedení. O dvě minuty později po naší hloupé chybě President vyrovnal. I nadále jsme kontrolovali hru, ale ve 24. minutě po naší další zbytečné chybě a faulu šli domácí z penalty do vedení. Kalich hořkosti jsme si vypili až do dna ve 26. minutě, kdy brankář Keprta potřetí inkasoval. Do druhé půle jsme šli s cílem, že musíme soupeře více napadat už na jeho půlce a dostat jej pod tlak. To se nám podařilo a ve 37. minutě Machút z trestného rohu snížil na 2:3. Od této chvíle náš tlak narůstal, vypracovali jsme si šest šancí, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Například Hynčík šel třikrát sám na brankáře, ale neuspěl. Poté domácí hráč odpálil míček z brankové čáry, když už byl gólman překonán. Pravidlo nedáš – dostaneš se vyplnilo ve 42. minutě, kdy Pražané z brejku a po následné teči upravili na konečných 4:2. Když to řeknu zjednodušeně, tak kdybychom hráli ještě dvě hodiny, stejně bychom gól nedali. Byl to prostě takový zápas blbec. V sobotu od 10 hodin hostíme ve Farářství Pragu Praha a naší povinností je získat tři body."

I. liga mužů

Hradec Králové B – Bolevec 5:3 (2:1).

Jan Skalička