Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková dosáhly během pár týdnů na dvě grandslamové trofeje. V žebříčku letošního roku jsou jasně v čele a jako první si zajistily účast na Turnaji mistryň.

„Je neuvěřitelné, co se nám povedlo,“ libovala si po včerejším příletu do Prahy Siniaková.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ovládly Wimbledon
Druhý grandslam v řadě. Siniaková s Krejčíkovou triumfovaly i na Wimbledonu

Po Roland Garros slavila dvojice dvaadvacetiletých tenistek také ve Wimbledonu. Na závěr si tak děvčata mohla užít tradiční bál šampionů, kde se nechala zvěčnit s Novakem Djokovičem.

„Prohodily jsme s ním pár slov. Řešilo se tam, že jsme první pár, co vyhrál v juniorkách i dospělých, tak nám k tomu gratuloval. A my samozřejmě jemu,“ usmívala se čerstvě druhá deblistka světa.

Cíle pro zbytek roku

Vedoucí pozice Timey Babosové je přitom na dosah. „Prioritou je stále singl, ale doufám, že se posunu i v deblu. První místo je blízko, je to pro mě výzva. Na začátku roku jsem s tím vůbec nepočítala. Teď je to motivace navíc. Chci být na čele,“ prohlásila Siniaková, která dorazila na Ruzyni bez své parťačky.

S Krejčíkovou spolu v posledních letech vždy odehrály pár turnajů, nastálo se však k sobě připojily až letos. Nápad to byl evidentně dobrý.

„Už se známe, víme, co od sebe čekat. Komunikace je super, na kurtu se skvěle doplňujeme. Když to jedné nejde, dokážeme se povzbudit,“ vyjmenovala Si- niaková předpoklady k úspěšné sezoně.

Novak Djokovič zvítězil ve Wimbledonu.
Djoker je zpět! Ve finále nedal šanci Andersonovi a počtvrté vyhrál Wimbledon

V její druhé části už zbývá odehrát poslední grandslam US Open. Budou české tenistky útočit na vítězství i v New Yorku?

„Je to hodně daleko, čekají nás mezitím jiné turnaje. Třetí titul by ale byl pohádka,“ zasnila se rodačka z Hradce Králové.

Právě na americké půdě loni došla do finále po boku Lucie Hradecké. „Když máte k sobě skvělou parťačku, tak výsledky přijdou. Lucka mě vytáhla, dostala mě do prvního finále. Teď to bylo s Bárou opačně,“ uvedla.

Čerstvá wimbledonská šampionka by se tento týden měla představit na domácí půdě. V Olomouci se hraje antukový turnaj ITF, jehož by měla Siniaková být ozdobou. „Přechod na jiný povrch je těžký, tak uvidíme. Cítím se ale dobře, takže nebylo třeba si brát pauzu,“ dodala Siniaková.

Angelique Kerberová s trofejí pro wimbledonskou vítězku
Kerberová ovládla Wimbledon. Ve finále si hladce poradila s Williamsovou