Pondělní program nabídl kvalifikace mužů v kladkovém luku na 90 a 70 metrů, žen vozíčkářek v reflexním luku a žen stojících na 70 a 60 metrů. Na každou vzdálenost po 36 šípech. Hned v prvním dni šampionátu v kategorii mužů OPEN kladkový luk vytvořil korejský reprezentant Lee Ouk Soo nový světový rekord nástřelem 343 bodů z 360 možných na 90 m. Další korejská závodnice, Lee Hwa Sook, vytvořila světový rekord žen v kategorii stojících na 60 m nástřelem 323 bodů.

V kategorii muži kvadruplegici (W1) nastřílel Jeff Fabry (USA) 335 bodů na 70 m. A dva světové rekordy vytvořili nevidomí lukostřelci. O první se postaral Ital Massimiliano Piombo výkonem 269 bodů a druhý vytvořila Američanka Janice Walth výkonem 187 bodů.

Z českých lukostřelců jsou na průběžném šestém místě Leoš Bartoš (kladkový luk), třetí je Markéta Sidková (ženy vozíčkářky, reflexní luk). Družstvo žen je průběžně druhé a muži v kladkovém luku čtvrtí. David Drahonínský je v kategorii mužů kvadruplegiků na páté příčce.

Kvalifikace pokračovala i včera krátkými vzdálenostmi a od dnešního dne jsou na programu vyřazovací souboje na 70 metrů. (dav, mr)