Sobota, 16.00: Sokol ZVU Strojírny Hradec Králové (3. místo, 13 výher a 5 porážek) – Valosun Brno (4. místo, 12 výher a 6 porážek).

Půjde o souboj čerstvě postupujících týmů do Final Four Českého poháru. „Lvice" ve středečním derby přemohly krajského rivala z Trutnova, Valosun v souboji brněnských týmů zvítězil na palubovce Žabin. O pohárové medaile si na finálovém turnaji zahrají i pořádající Lokomotiva a Nymburk.

Matematika je před dnešním zápasem jasná. Domácí „strojařky" si v případě vítězství mohou s předstihem na devadesát procent zajistit třetí místo po základní části. Po „bedně" však prahnou i hráčky z moravské metropole.

Rozhodně se nebude na co šetřit, neboť Bonver ŽBL bude mít po tomto kole reprezentační pauzu. První utkání sezony dopadlo lépe pro hradecký celek, jenž v Brně zvítězil 81:68. Zopakuje podobný výsledek i před svými fanoušky?

Sobota, 17.00: BK Žabiny Brno (8. místo, 8 výher a 10 porážek) – BK Kara Trutnov (5. místo, 12 výher a 6 porážek).

S jistotou účasti v play off půjde dnes Trutnov do pátého utkání v řadě na palubovkách soupeřů. Tentokrát se představí v hale stále se lepšících brněnských Žabin.

„Utkání je pro nás velice důležité, protože chceme vytěžit z posledních zápasů základní části tři vítězství. Ve hře je pozice, která by znamenala výhodu domácího prostředí v play off, a my se o ni hodláme porvat," vzkázal fanouškům Kary kouč Jozef Rešetár.