První květnový víkend odstartuje do nové sezony automobilový závodník Michal Matějovský. Do letošního seriálu mistrovství Evropy cestovních vozů vstoupí úřadující evropský vicemistr hned s několika novinkami. Jeho závodní vůz i kombinéza poprvé ponesou české národní barvy, na jeho cestě za vysněným titulem mistra Evropy ho bude podporovat nezávislý senátor za obvod Hradec Králové Prof. MUDr. Jaroslav Malý CSc.

„Cíl pro nadcházející sezonu je jasný. Po loňském druhém místě bych si letos chtěl sáhnout na titul a udělám pro to maximum," řekl na tiskové konferenci devětadvacetiletý závodník Michal Matějovský.

Není bez zajímavosti, že závodní vůz v národních barvách startuje na okruhu seriálu FIA ETCC poprvé v historii. „Chtěli jsme ukázat, že reprezentujeme svou zemi. Seriál se skládá ze šesti velmi slušně navštěvovaných závodů a červeno-modro-bílá barva rozhodně vidět bude," vysvětlil důvod přemalování závodního vozu Michal Matějovský Ve stejném designu jako vůz budou i kombinézy Michala Matějovského i celého týmu.

„Jsem velmi rád, že Michal nezávodí jen sám za sebe, ale za celou zemi.  Rozhodl jsem se ho podporovat nejen pro jeho sportovní výkony, ale i proto, že jako profesionální jezdec působí svým veřejným postojem k rychlé jízdě v běžném provozu na celou českou veřejnost," uvedl senátor Jaroslav Malý.

Na novou sezonu se Michal začal připravovat již v závěru loňského roku tréninkem fyzické kondice. Trávil několikrát týdně 1,5 hodiny kondiční přípravou, kterou doplňoval intervalovým plaveckým tréninkem. Tvrdá příprava přinesla ovoce, vedle zlepšené fyzičky i bonus navíc. Michal od prosince zhubl osm kilogramů! To se projeví nejen na jeho kondici, ale také při vážení závodního speciálu BMW 320si s objemem 2000 ccm.

Vůz v národních barvách odhalil na III. senátním nádvoří senátor Jaroslav Malý, závodník Michal Matějovský, jeho týmový kolega Jiří Forman a šéf týmu Josef Křenek.

Šestidílné mistrovství Evropy cestovních vozů FIA ETCC startuje letos na maďarském Hungaroringu 2. a 3. května. Po roční pauze zavítá seriál ME rovněž do Česka. Čtvrtý podnik se uskuteční 5. a 5. září na brněnském Masarykově okruhu. Pro Matějovského je Brno obzvlášť důležité. Právě na tomto okruhu  před lety závodně vyrůstal.

„Do Brna se velmi těším. I proto, že budu moci letos jet před českými fanoušky, bych chtěl poděkovat všem partnerům, sponzorům a celému týmu, bez jejichž podpory bych nikdy o titul evropského šampióna bojovat nemohl," uzavřel Michal Matějovský.