Po dvouměsíční přestávce se na autodromu v Mostě uskutečnily další závody Mezinárodního mistrovství České republiky na okruzích.

Motoristický víkend začal pro královéhradeckého jezdce Michala Matějovského a slovenského pilota Vlada Hybáčka, kteří startují s vozem Seat TDI ve třídě D4 do 2000 ccm, skvěle - prvním místem v kvalifikaci.

Závod byl odstartován za hustého deště a v rámci zajištění bezpečnosti vodil startovní pole Safety Car. Pak sice zajel do boxů, jenomže po zhruba dvaceti kolech rozhodlo vedení závodu o přerušení bitvy.

„V tomto okamžiku nešlo o nic jiného, než o zachování zdraví a životů závodníků,“ konstatoval ředitel závodu Michal Marek. Vozy se seřadily na startovním roštu a čekalo se na definitivní verdikt. „Bylo to dilema. Zdálo se, že budeme muset závod zrušit. Naštěstí jsme po hodinové přestávce závod znovu rozjeli,“ líčil dramatické chvíle na autodromu Michal Marek.

Závod rozjížděl Hybáček a začátek se nevyvíjel příliš dobře. Po několika kolech musel zajet boxů, když se mu zamlžila všechna okna. Po drobné úpravě pokračoval se ztrátou několika pozic dál. Michal Matějovský přebíral vůz na čtvrtém místě, postupně stahoval ztrátu a do cíle přivezl vůz na prvním místě ve třídě a devátém v absolutním pořadí!

„Byl to napínavý závod. Jsem rád, že jsem si mohl zazávodit na vodě. Beru to jako perfektní přípravu na další část seriálu Seat Leon Eurocup, který se začátkem září uskuteční v německém Oscherslebenu. Rád bych poděkoval Vladovi a celému týmu Seat Sport Slovakia za skvělou práci,“ zdůraznil 24letý jezdec, jenž letos převzal ocenění za mimořádné sportovní zásluhy o reprezentaci Královéhradeckého kraje.

„V průběžném pořadí třídy D4 do 2000 ccm se nyní dělíme o první místo s další posádkou. Ve zbývajících třech závodech uděláme maximum pro zisk mistrovského titulu,“ řekl královéhradecký pilot. (dr)