V běhu na 800 metrů vcelku s přehledem potvrdil roli jednoho z favoritů Lukáš Hodboď, který tak navázalna svůj republikový triumfz roku 2018.

Druhé prvenství uzmul výškař Marek Bahník, čímž zároveň potvrdil pozici současné české jedničky. Jednadvacetiletý závodník se jako jediný přehoupl přes laťku ve výšce214 centimetrů, díky čemuž se mohl venku radovat z premiérového mistrovského titulu mezi dospělými.

Foto: KŘP KHK
Žena se dvěma promile zranila sebe i spolujezdce

Další královéhradecký atlet Michal Desenský bral na hladké čtvrtce stříbrnou medaili, která pro něj byla již několikátým cenným kovem z domácího MČR, i kdyžv koutku duše určitě pošilhával po zlatu.Druhá příčka patřila také vytrvalcovi z Nového Města nad Metují Dominiku Sádlovi. Ten se z ní mohl radovatv běhu na pět kilometrů. Zároveň tím navázal na půlmaratonské stříbro.

Jeho sestra Adéla Sádlová pak dovršila rodinný úspěch bronzem v ženské půlce. Republikový titul vybojoval také Vít Müller v běžeckém závodě na 400 metrů překážek. Třiadvacetiletý sprinter, jenž se ke královně sportu dostal přes fotbal, ještě nedávno reprezentoval hradecký Sokol, ovšem nyní už hájí barvy pražské Dukly a na západě Čech dokázal zaběhnout dokonce šestý nejlepší čas letošních světových tabulek (49,93).

„S tímto časem ale spokojen nejsem, chtěl jsem běžet ještě rychleji. Nevím jestli to bylo vedrem, možná i protivětrem na dvoustovce. Po rozběhu jsem měl určitě na víc. Pokusím se o to jindy,“ pronesl Müller po závodě.

Medailisté z KH kraje

400 m muži: Michal Desenský, 2. místo – Sokol Hradec Králové (46,61)
800 m muži: Lukáš Hodboď, 1. místo – Sokol Hradec Králové (1:47,98)
5 000 m muži: Dominik Sádlo, 2. místo – SK Nové Město nad Metují (14:45,47)
Výška muži: Marek Bahník, 1. místo – Sokol Hradec Králové (214)
800 m ženy: Adéla Sádlová, 3. místo – SK Nové Město nad Metují (2:10,59)