Klání se zúčastnilo osm týmů, které se nejdříve utkaly ve skupinách (hráno 1x 20 minut). Následně první dva celky ze skupin postoupily do play off, aby se vyřazovacím způsobem utkaly o titul mistra České republiky pro sezonu 2015/16.

Napínavé finále proti Jilemnici

Do finále se probojovaly týmy Jilemnice a Těchlovic. Od samého úvodu se zápas vyvíjel velice dramaticky. Ve 3. min. se trefil jilemnický Muler a poté přidal druhý gól Mužík. Následně se oba týmy přetahovaly o míč a útok střídal útok. V 5. min. skórovali Šejvl a Petráň (oba Těchlovice) a skóre bylo srovnáno.

Následovaly dvě minuty bez vstřelené branky a v 7. min. znovu udeřil hráč Jilemnice Muler. V 10. min. se probudily Těchlovice. Dva góly vstřelil Šejvl a poté ještě přidal další Vencl. Jilemnice ovšem nedala svojí kůži zadarmo a mezi 13. a 15. minutou se trefili dvakrát Šmíd a jednou Záruba. V 15. min. bylo skóre 6:6.

Jilemnici se podařil husarský kousek, její hráči Hanč a Novotný vsítili další dvě branky. Ještě čtyři minuty před koncem finálového zápasu vedla Jilemnice 8:6, ale Těchlovice zmobilizovaly poslední síly a v rozmezí 17. až 20. minuty skórovali Klátil a Fousek – oba dvakrát.

V závěru utkání tedy Těchlovice přetáhly vítězství na svou stranu a vyhrály nad Jilemnicí poměrem 10:8.

Soupisky finalistů – Těchlovice: Šejvl, Petráň, Vencl, Klátil, Fousek; Jilemnice: Mužík, Šmíd, Muler, Záruba,  Novotný, Hanč; rozhodčí Rambousek (Hradec Králové).

Konečné pořadí: 1. Těchlovice, 2. Jilemnice, 3. Rosice nad Labem, 4. Pardubice, 5. Semily, 6. AC Vegas Hradec Králové, 7. Kings Hradec Králové, 8. Pelhřimov.

Poslední dva celky sestoupily do druhé ligy.

Lubomír Douděra