Cíl sezony je splněn. Tak lze charakterizovat výsledky královéhradeckého týmu Motorpower po nedělním závodu silničních motocyklů na okruhu Slovakiaring. V kategorii Supersport má totiž zajištěn titul mistra i vicemistra České republiky.

Šembera a Vostárek vicemistry ČR

Triumf si připsal hradecký David Látr, druhý skončil brněnský Michal Šembera, bratr ochrnutého Lukáše Šembery. Úspěch podtrhl ještě třetí závodník týmu, Patrik Vostárek z Prahy, jenž byl vicemistrem republiky ve třídě Superstock 600. Tomu uniklo celkové prvenství jen kvůli diskvalifikaci v závěrečném podniku.

Ve všech šesti dílech domácího šampionátu patřili jezdci týmu Motorpower k nejlepším. V mnoha případech doslova diktovali tempo nejen mezi českými závodníky, ale i mezi jezdci mezinárodního seriálu Alpe Adria, jehož součástí je mistrovství České republiky.

Na Slovensku se o víkendu jel závěrečný díl českého šampionátu a předposlední závod seriálu Alpe Adria. Látrovi se na Slovakiaringu podařilo vyhrát, jeho parťák Šembera si dojel pro druhé místo.

„Před startem jsem byl docela nervózní. K zisku domácího titulu jsem potřeboval dojet do třetího místa, nesměl jsem tedy spadnout. V loňské sezoně jsem skončil celkově třetí, takže jsem si to chtěl letos vylepšit. Jsem tedy moc rád, stejně jako celý tým, že se mi podařilo český mistrák vyhrát," uvedl čerstvý republikový šampion.

„Bude ze mne mluvit asi obrovská euforie. Na Slovensku jsme všechny vykouřili. V týmu panuje velká spokojenost. Byla to dlouhá cesta a my si po ní splnili své cíle. Nyní nás čeká poslední závod seriálu Alpe Adria v Itálii, kde David Látr bude hájit celkové druhé a Michal Šembera třetí místo," řekl Luboš Moravec, manažer královéhradeckého týmu Motorpower.

„Děkuji všem, kteří nás během sezony podporovali a fandili nám. Republikový titul je zčásti i jejich," dodal.

Jezdec z Hradce Králové Látr si v letošní sezoně zkusil zajet také závod mistrovství světa v Itálii. „Moc mi ale nevyšel, neboť jsem ve druhém kole spadl," doplňuje. Přesto tam podle manažera Moravce ukázal, že má českému fanouškovi co nabídnout.

Látra čeká ještě mistrovství Evropy

Zhruba za měsíc čeká dvacetiletého borce jednorázový závod mistrovství Evropy ve španělském Albacete.

„Úspěchem by rozhodně bylo umístění do desátého místa," shoduje se jezdec se svým manažerem.

V Davidu Látrovi, jenž se věnuje silničním motocyklům od svých pěti let, je podle manažera Moravce obrovský potenciál. „Myslím si, že jednou o něm nejen celá republika ještě hodně uslyší," říká otevřeně na adresu talentovaného silničáře.