Poprvé se finálový podnik bude konat ve Spojených státech a očekává se, že bude bezpochyby největším vyvrcholením v historii této soutěže.

Téměř na tři sta jezdců šedesáti národností přijede závodit na náročné trati NOLA Motorsport Parku v New Orleans, aby získalo RMCGF tituly ve čtyřech různých kategoriích, podporovaných čtyřmi nezávislými dodavateli šasi. Do Grand Finals se kvalifikovalo v každé kategorii vždy 72 nejlepších pilotů, kteří se museli probojovat z národních či kontinentálních soutěží v průběhu celého roku. Vzhledem k tomu, že všichni účastníci budou vybaveni stejnou technikou, kterou si vylosují, půjde o jednu z nejkvalitnějších událostí v celém motokárovém sportu. Rozhodovat tak bude především um jezdců!

Pro české motokárové příznivce bude vše o to zajímavější, že se v New Orleans objeví jezdec Jiří Forman, hájící barvy královéhradecké společnosti Československý motorsport. Dvacetiletý pilot si účast v americkém Grand Finals vybojoval díky prvenství v závodech středoevropské série CEE Rotax Max Chalenge 2013. Startovat bude v nejkvalitnější a nejprestižnější kategorii Rotax Seniors Max.

„Na závody se samozřejmě velmi těším. Už dnes je jasné, že se v New Orleans sejde světová špička. Naše kategorie Rotax Seniors MAX bude vybavena technikou SODI a věřím, že se v silné konkurenci neztratíme," řekl před odjezdem do Spojených států Jiří Forman, který se do místa dění vydal počátkem listopadu spolu s mechanikem Jiřím Kahudou.