Ligový nováček KRÁLOVŠTÍ SOKOLI HRADEC KRÁLOVÉ, oznamují velmi zajímavá jména. Na rozehrávku přichází reprezentant Bosny a Hercegoviny Marko Rikolo (187 cm). Z Košic hlásí přestup 33letý pivot Peter Sedmák (207 cm). Slovenský reprezentant se do české nejvyšší soutěže vrací po pěti letech. V sezoně 2012/13 hrál za Děčín.

DEKSTONE TUŘI SVITAVY Svitavy se budou muset obejít bez své opory minulé sezony, Garreta Kerra. Ten se musí v USA podrobit operaci hlezenního kloubu a tuto sezonu vynechá. Na jeho místo vedení klubu angažovalo jiného Američana. Z finské ligy přichází Sean O‘Brien, který oblékal dres desátého týmu tamní ligy, Korihaitu. Velké očekávání mají Tuři od Martina Nováka, který v minulé sezoně hrál za BK Olomoucko.

Z loňského kádru BK OLOMOUCKO si trenér Predrag Benáček nechal jediného zahraničního hráče, slovinského rozehrávače Močnika. Ostatní propustil a na jejich místa angažoval power forwarda Xaviera Smitha a forwarda Jovanta Douglase. Oba Američané se připojí ke svému krajanovi Thomasi Donansovi.

Mistrovský ČEZ BASKETBALL NYMBURK hlásí zatím první posilu: je jí 26letý americký shooting guard Albert James English III. Ten minulou sezonu odstartoval ve francouském Limoges, pak se přesunul do Frankfurtu nad Mohanem a skončil v polské Radomi.

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards
Je to formát! Satoranský kývl na klíčové duely

Po sezoně zaznamenali hráčský exodus v BC GEOSAN KOLÍN. Vedení ale nelení a už přivedlo dva nové Američany. Jsou jimi rozehrávač A.J. Walton (28 let, 185 cm), který po třech sezonách v Polsku naposledy oblékal dres slovenského Svitu, a Alex Thompson (203 cm), který přichází ze Samford Bulldogs (NCAA). V kabině se ale už nepotkají s Lee Skinnerem, který odešel do Interu Bratislava. Na pozici rozehrávače přichází na roční hostování Jiří Šoula z Jindřichova Hradce.

USK PRAHA bude mít na trenérském postu dalšího zahraničního kouče. Z Chorvatska přichází mladý kouč Dino Repeša, který má za sebou zkušenosti s mládežnickými reprezentacemi Chorvatska i Bosny a Hercegoviny. Střídá řeckého trenéra Christianose Chougaze. Sovy opouští opora posledních dvou sezon, finský reprezentant Alexander Madsen. Jeho příštím týmem bude Gran Canaria II ve španělské EBA lize. Na Folimanku se z Jindřichova Hradec vrací Dalibor Fait.

BRNO hledá nejen nového sponzora, ale i náhradu za Barryho, Raduloviče, Primorace, Smitha a možná i Mayse. S brněnským dresem se rozloučil také Jan Tomanec. Z Jindřichova Hradce přichází Lukáš Stegbauer.

BK ARMEX DĚČÍN má na soupisce druhého zahraničního hráče. Po americkém letci Lambu Autreym to bude jeho krajan Klimt Carlson (201 cm), který si v Děčíně vyzkouší své první profeisonální angažmá. Poslední čtyři roky strávil v dresu Northern Iowa.

SLUNETA ÚSTÍ NAD LABEM přišla o snipera Donalda Robinsona. Ten zamířil do Uruguaye, kde bude oblékat dres Trouville Montevideo. K Pandám se naoapk po roce vrací rozehrávač Michael Thompson.

Vicemistr a účastník Ligy mistrů BK OPAVA hlásí jedinou a prý poslední letní posilu. Stal se jí odchovanec plzeňského basketbalu Jan Švandrlík. Ten v posledních čtyřech sezonách hrál v zámoří na univerzitách Indian Hills a Iona.    (fn)