Sportovní hala Dašická se proměnila na čtyři dny v hlavní centrum nejen evropského karate. Uskutečnilo se zde 9. Mistrovství Evropy v karate stylu Shotokan WSF, které navíc doprovodil i Světový pohár a Seminář se světovými šampiony. Bohatou sbírku medailí vybojovali i čeští zástupci.

Evropský šampionát, to je v rámci karate velké množství soutěží v různých kategoriích, a to od účastníků nejmladšího věku až po seniory. Ze všech výsledků se tvoří konečné pořadí států.

„V celkové klasifikaci Mistrovství Evropy jsme se umístili na druhém místě, což je nejlepší výsledek, kterého jsme jako Česká republika v této organizaci dosáhli,“ říká ředitel turnaje Ondřej Charvát.

Pořadatelská země získala 30 zlatých, 44 stříbrných a 59 bronzových medailí. Nejlépe na tom byla reprezentace Rumunska, na třetím místě skončilo Turecko.

„Měli jsme obsazené téměř všechny kategorie, a tím pádem jsme získali hodně bodů, které se jednotlivým státům započítávají za umístění na první až sedmé pozici. Šampionát hodnotíme pozitivně,“ dodal Charvát k akci, na které byli zástupci z 28 různých států.