Vyprodáno! Informace, kterou vyslali do světa pořadatelé brzy ráno před závodem, potvrdila vzrůstající oblíbenost tohoto běžeckého podniku, který putuje každoročně po českých městech. Druhá letošní zastávka seriálu RunTour byla v Hradci, kde na trať vyrazila plná kapacita 1250 dospělých běžců a tři sta dětí.

Jde především o rodinný seriál, což potvrzuje i tiskový mluvčí série Richard Valoušek. Ten tak mohl společně se svým týmem sledovat stovky nadšených účastníků dalšího ze závodů. Dvanáct stovek běžců na trati na 5 i 10 kilometrů, stovky dětí na tratích 500 a 1000 metrů. „Všechny v týmu těší nejvíce pohled na rodinky, které přijedou v plném složení, dítě si odběhne ráno dětský běh, rodiče pak pětku nebo desítku. RunTour je velká rodinná zábava, což se opět potvrdilo," má jasno Valoušek.

Na pódium pak vystoupali ti nejrychlejší ve svých kategoriích. Celkovým vítězem na desetikilometrové trati byl podle očekávání marocký vytrvalec Saji Abdelkabir, jenž v čase 30:53 obhájil loňské prvenství. Mezi ženami kralovala na stejné distanci olympionička Eva Nývltová Vrabcová (33:12).

„Pro nás jsou ale vítězi všichni, pro řadu běžců to byl totiž první závod v životě a právě pro ty tu jsme. Rádi jim ukážeme, že svět běhání je naprosto skvělý, jen mu dát šanci," říká závěrem Valoušek.