Druholigoví futsalisté hradeckého Salamandru si připsali čtvrté vítězství v řadě, když na domácí palubovce porazili Turnov.

II. liga - západ

Salamandr Hradec Králové – Turnov 8:4 (4:2). Branky Hradce: Neppl 3, Šmíd 2, Kotrba 2, Podolník. Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Böhm/Linhart, Podolník, Kilevník, Tokár – Kotrba, Rychtera, Šmíd, Neppl.

„Nečekal nás lehký soupeř. Věděli jsme o jeho kvalitách. Tomu jsme také přizpůsobili trénink. Je pravda, že Turnov nám trochu pomohl, neboť přijel oslaben o tři hráče základní sestavy. Tím však nesnižuji náš výkon. Naopak dovolím si říct, že byl nejlepší od začátku soutěže," chválil tým manažer Miloš Němeček.

„Rychle jsme se ujali vedení, v poločase jsme měli dvoubrankový náskok. Po změně stran jsme se více zaměřili na obrannou hru a spoléhali se na brejky. Dá se říct, že zbytek zápasu jsme měli pod kontrolou a soupeře jsme k ničemu už nepustili. Snad jen při dvou inkasovaných gólech jsme se dopustili zaváhání. Důležité jsou však tři body," uvedl trenér Jan Bartek.

Mezi nejlepší hráče „mloků" patřili tradičně Šmíd (2 góly, 2 asistence) s Nepplem (3 góly, 3 asistence). „Rád bych také vyzdvihl vynikající výkon nové posily Jiřího Podolníka, který zasáhl poprvé do hry," doplnil Němeček.

Právě Podolník se blýskl slalomem přes půl hřiště, po němž vstřelil gól. „Je pravda, že pro oko diváka to asi vypadalo hezky. Uvolnil jsem se přes bránícího hráče, následně jsem obešel další dva protivníky a přeloboval jsem brankáře. Byl to můj premiérový gól. Doufám, že na něj dokážu navázat," usmívala se nová akvizice Salamandru.

„Na to, že šlo o můj první zápas, tak jsem spokojený, ale samozřejmě je co zlepšovat. Futsal na této úrovni je hodně o taktice a o naučených signálech. Náš tým má potenciál se zlepšovat. Pro mě je však hlavní, že si se spoluhráči rozumíme na hřišti i mimo něj," uzavřel Jiří Podolník.

V tabulce po 5. kole je Hradec třetí (13 b.), vede Mělník (15 b.). V pátek hraje Salamandr na palubovce Chotěboře.