Najděte s odstupem času faktory, které tým dovedly k postupu do ligy.
Mám na to pořád stejný názor. Tým měl od začátku jasný cíl – záchranu druhé ligy. Tak asi i proto hrál první polovinu sezony velmi uvolněně. Postupem času jsme si dokázali, že v soutěži nebudeme jen do počtu a začali jsme přemýšlet o patrech nejvyšších. Já jsem po polovině soutěže jasně říkal, že se o postupujícím určitě nebude rozhodovat ve vzájemném utkání Hradec – Mělník (předposlední kolo), ale že o vše se bude hrát už o týden dříve v Liberci. To se také stalo a náš tým to přivedlo mezi českou elitu.

Jak dlouho jste „žil" prvenstvím ve druhé nejvyšší soutěži?
Já tím žiju pořád. (usměje se) Je pravda, že po zápase v Liberci jsem si užíval hodně radosti z tak skvělého výsledku, kterému nikdo před začátkem soutěže nevěřil. Teď už to jsou spíše starosti a také trocha nervozity, jak se vše povede.

Nyní se už zabýváte následující sezonou mezi elitou. Co vše jste již stihl?
Stihly se ty zásadní věci. Tou hlavní bylo udělení licence pro první ligu. Další, neméně důležité, bylo zajištění mládežnických týmů, zajištění financí na sezonu či vybrání vhodného trenéra, kterým se stal staronový kouč Petr Hoffman, za což jsem velmi rád. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Teď mě čeká ještě žádost o dotaci od města Hradec Králové a přípravný kemp týmu.

Kdy plánujete zahájit přípravu na následující ročník?
Zahájení máme v plánu 25. června (včera večer). Měl by se sejít velmi široký kádr. Budou zde hráči A týmu, B týmu a případně i junioři. Zpočátku budeme řešit hlavně organizační věci, představu jak a kam by se měl tým ubírat. Pro spoustu hráčů to budou velmi náročné dva měsíce, ale odměnou by jim měla být možnost si zahrát první ligu s těmi nejlepšími futsalisty v České republice.

Manažer hradeckých futsalistů Miloš Němeček.Můžete alespoň naznačit, k jakým změnám by mělo dojít v hráčském kádru či v realizačním týmu? Mám na mysli zejména posílení, které určitě bude zapotřebí…
Naznačit to samozřejmě mohu. Co se týká realizačního týmu, tak zde dojde k ujasnění kompetencí na jednotlivé lidi. Není možné, abych dělal vše sám. Určitě by nám to nepomohlo. I s trenérem jsme se bavili, že je potřeba v tuto chvíli hlavně posílit sportovní část a posléze začít pracovat manažersky na klubu samotném. Co se týká posil do týmu, tak je to věc naprosto otevřená. Osu týmu s trenérem máme poskládanou a teď ji budeme vhodně doplňovat na základě přípravného kempu a dvouměsíční přípravy. Dále jednáme s hráči, kteří již mají zkušenosti z ligy, ale vše je zatím ve stádiu příprav.

Lze takto dopředu říct, čím byste se chtěli v lize prezentovat, případně jaké budou hlavní cíle?
Hlavní cíl si necháváme stejný jako ve druhé lize a to záchranu. My se budeme muset prezentovat velmi kolektivním pojetím hry a dokonalou obranou. Jak znám Petra Hoffmana, tak by to měl být „agresivní" styl hry založený na individuálních schopnostech hráčů. Každý bude mít v týmu svou úlohu. Věřím, že kluci do toho dají vše a někteří ještě víc.

V úvodním kole cestujete na palubovku loňského semifinalisty z Vysokého Mýta. To je pořádně těžký úvod, nemyslíte?
Co se týká losu, tak s ním jsem spokojen. My si moc nemůžeme vybírat, koho bychom chtěli. Všechny týmy, které jsou v první lize, tak ji hrají dlouhodobě. Postupující nováček většinou plnil pouze podřadnou roli a toho my se chceme vyvarovat. Do Vysokého Mýta se těším. Vím, že se na něj kvalitně připravíme a určitě budeme chtít favorita řádně potrápit.

Sice si nezahrajete sousedské derby s Pardubicemi, ale místo nich je v soutěži Sparta Praha. Co na to říkáte?
Bohužel na derby s Pardubicemi jsme se netěšili jen my, ale i fanoušci. Vždy a v každém sportu, kde se tyto dvě města potkají, je perfektní atmosféra a pořádně to jiskří. To však ke sportu patří a dodává mu to správný náboj. Od Sparty nevíme co očekávat, stejně jako my je to nováček. Ale na druhou stranu je to Sparta a ta ať hraje cokoliv, tak nebude lehkým soupeřem.