V těchto dnech se ve východních Čechách objevuje zajímavý leták s výzvou: „Nevěšte tretry na hřebík“. Platí pro všechny, kteří překročili metu pětatřiceti let a projevují vůli zavzpomínat na krásné zážitky při atletice.

Sdružení veteránů Českého atletického svazu nabízí možnost pohybové aktivity a možnost setkat se třeba s dřívějšími přáteli či najít nové. Členstvím ve Sdružení veteránů Českého atletického svazu lze získat právo startu na závodech jako jsou mistrovství České republiky veteránů na dráze i mimo ni, mistrovství Evropy veteránů, mistrovství světa veteránů či Světové hry (malá olympiáda).

Letošní mistrovství Evropy veteránů, které bude již osmnácté, se uskuteční ve dnech 16. až 25. srpna v Hrádku nad Nisou, Žitavě a Zhořelci. Termín přihlášek a odeslání startovného je do 20. května. Stačí se stát členem Sdružení, zaslat přihlášku a členský příspěvek.

Bližší informace poskytne předseda Gejza Valent (e-mail: gejza.valent@gmail.cz) nebo čestný předseda Karel Matzner (e-mail: matzner@volny.cz).

V příštím roce se uskuteční Evropské veteránské mistrovství v běhu a chůzi na silnici v Úpici (23. až 25. června 2013). Světové mistrovství veteránů v běhu do vrchu pak budou hostit Janské Lázně (31. srpna 2013).

V letošním roce jsou tato Veteránská mistrovství České republiky: 27. května Nasavrky (Chrudimsko) – půlmaraton, 2. června Dolní Dobrouč (Orlickoústecko) – cross country, 16. června Ostravice-Lysá hora – běh do vrchu, 7. července Opava – atletika na dráze, 13. října Bořetice – silniční běh na 10 km, 20. října Praha-Stromovka – maraton.

Veteránské kategorie se vypisují při více než čtyřicítce závodů v rámci Velké ceny východních Čech v bězích a při více než čtyřicítce závodů v rámci Českého poháru v běhu do vrchu (veteráni nad čtyřicet let). Bližší informace najdete na internetových stránkách www.behej.com.   (sou)