První úkol si mohou v klidu odškrtnout. Hradecké basketbalistky v osmifinále play off ŽBL porazily Karlovy Vary 3:0 na zápasy. Rozhodující výhru vybojovaly ve středu na palubovce soupeře (80:67).

O čtvrtinu bodů „lvic“ se postarala Michaela Stará. Jednadvacetileté křídlo s desítkou na zádech prožívá výbornou sezonu a chce si zahrát o medaile. K tomu však vede cesta přes úspěšně zvládnuté čtvrtfinále, v němž Hradec narazí na VŠ Praha.

Jak moc důležité je, že jste osmifinálovou sérii ukončily v nejkratším možném čase?
Je to důležité z hlediska toho, že budeme mít delší dobu na regeneraci a možnost, aby se některé zraněné hráčky uzdravily. A hlavně budeme mít více času na přípravu na čtvrtfinále.

Dá se říct, že středeční rozhodující výhru jste si již pohlídaly?
Nevím, jestli se to takhle přímo dá říct, to asi ne. Nicméně určitě jsme jely do Karlových Varů s tím, že chceme sérii ukončit už v prvním zápase, abychom tam nemusely přespávat do dalšího dne.

V čem jste měly oproti soupeři navrch?
To si netroufnu říct, ale myslím, že jsme byly lépe fyzicky připravené. Zdálo se mi, že hráčky soupeře ve druhých poločasech už nemohly a postupně odpadaly. My tím pádem pak hrály rychleji, Karlovy Vary už nás ke konci nestíhaly.

Ve čtvrtfinále narazíte na VŠ Praha. Je to soupeř, přes kterého se dá přejít?
Věřím, že ano. Hlavně máme letos vzájemnou bilanci 3:1 v náš prospěch. Ukázaly jsme, že se proti nim dá hrát a především vyhrát. Doufejme, že to pro nás dopadne jedině dobře.

Máte tedy recept, jak Pražanky vyřadit?
(usměje se) To bych nerada prozrazovala, ale určitě se budeme snažit připravit se na ně co nejlépe.

Je klíčem k úspěchu uhlídat především pivotku Reisingerovou?
To rozhodně. Péťa hraje v poslední době velmi dobře a  z celého týmu VŠ také dává nejvíce bodů. Hodně bude záležet, jak se nám bude dařit ji bránit.

Měla by k tomu pomoci Míša Hartigová, jež by se měla do té doby uzdravit?
Pevně věříme, že se uzdraví. Když bude v pořádku, myslím, že si Péťu pohlídá a nám se i díky tomu bude hrát mnohem lépe.

Očekáváte vyrovnanou sérii?
Domnívám se, že to bude hodně vyrovnané. Vůbec si netroufnu říct, jak se to bude vyvíjet.

Vy osobně jste v herní pohodě, v sezoně se vám daří. Nebylo by příjemné ji zakončit tím, že byste si zahrály o medaile?
Určitě by to bylo příjemné. V této sezoně máme k medaili nejblíže, co jsme kdy měly. Když tedy nepočítám Míšu Hartigovou, ta už medaili má. Ovšem my ostatní ji ještě nemáme, takže do toho dáme úplně všechno, abychom se probojovaly co nejdál.

O motivaci máte tedy postaráno, že?
Stoprocentně.