Už během série o třetí místo se mezi veřejností vyrojily spekulace o možném odchodu trenérky Romany Ptáčkové. Poté, co „lvicím" nevyšel útok na bronz, tyto spekulace ještě zesílily. Zakládají se na pravdě? „O něčem takovém vůbec nic nevím. Má tu sice smlouvu do konce této sezony, ale už jsme spolu v úterý hovořili, kdy a jak začneme přípravu na další sezonu. Neřekla mi, že by šla pryč," uvedl prezident hradeckého klubu Miroslav Volejník. A co hráčský kádr?

„Holkám jsem řekl, že s jednou po druhé budu jednat o prodloužení smluv. Uvidíme tedy, kdo zůstane a kdo ne. Budeme pracovat na novém družstvu. Mluvil jsem s Katkou Křížovou, která už má svoje léta a chce rodinu, ale ještě si spolu sedneme. Máme zájem, aby tu dále hrála Josipa Bura. Jsem dohodnutý s Kuthanovou a Matuškovou. Smlouvu má podepsanou Andělová. Nicméně jednat budu především s hráčkami základní pětky," uzavřel Volejník.

Trutnov: Oslavit si velký úspěch doma, to asi není Kaře souzené

Hala na Eliščině nábřeží byla v úterý zaplněna fanoušky obou družstev. Spousta z nich fandila hostujícímu celku. A že byli slyšet! Trutnovští fan´s jsou svojí oddaností Kaře proslulí a týmu jezdí fandit i mimo vlastní halu. Mají k tomu důvod. Jejich „jedničky" si totiž velké úspěchy vozí výhradně z hal soupeřů.

Poslední dvě čtvrtfinále vždy rozhodly v Brně, loňský bronz přivezly z Nymburka a letos proměnily mečbol až v Hradci Králové.