S pozitivním přístupem letěli chrudimští futsalisté do portugalského Lisabonu, kde toužili přepsat historii a postoupit do Final eight. Jejich plány ale nabraly opačný směr. Portugalský mistr a vítěz Ligy mistrů z roku 2019 na Chrudim výrazně nastoupil a v prvních minutách hned několikrát prověřil brankáře Rennana. Když k jeho ofenzivnímu umu přičteme i vynikající standardní situace, měli Východočeši zaděláno na problém. Po gólech Paca a Cavinata sice v závěru prvního poločasu vzkřísil naději kontaktní brankou z pokutového kopu chrudimský Everton, Lisabon se však z nastaveného kurzu vyvést nenechal.

Po pauze nastřílel do chrudimské branky další tři góly za tři minuty a tím definitivně zlomil odpor českého zástupce na evropské scéně. Zeleno-bílí lvi nakonec porazili Chrudim výsledkem 5:1 a po poklidném průběhu postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Cesta pohárovou Evropou pro Chrudim končí znovu těsně před branami závěrečného turnaje.

Českou Lípu načal ve druhé minutě přesnou střelou Brazilec Yuri (v červeném).
Generálka vynesla Chrudimi šesté čisté konto v sezoně

„Hráli jsme proti soupeři, jehož výkon byl téměř dokonalý. Jak řekl sám trenér Sportingu po zápase, odehráli nejlepší zápas za poslední dva roky. Navíc my jsme nehráli to, co jsme hrát měli. Dostali jsme některé branky ze situací, před kterými jsem hráče mnohokrát varoval,“ povzdychl si krátce po utkání trenér Felipe Conde. „Jsme velmi zklamaní, ale i toto je součástí sportu a musí to posloužit ke zlepšení práce a dalšímu vývoji. Musíme se teď soustředit na to, abychom klub na evropskou scénu pro příští sezonu znovu vrátili,“ dodal.

Sporting Lisabon – FK Chrudim 5:1 (2:1).
Branky: 9. a 33. T. Paco, 12. Cavinato, 34. Erick, 36. Rocha – 20. Everton (pen.).
FK Chrudim: Rennan – Everton, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd – Yuri, R. Mareš, Kubát, Max, Doša, Balog, Slováček, Felipe.