Kodeš, Lendl, Korda, Berdych, Navrátilová, Kvitová… Kdo se přidá na listinu vítězů a vítězek po bok těchto a dalších slavných jmen? Ve hře bude 48 dorostenců a stejný počet dorostenek. 

Na svou účast na Pardubické juniorce nedávno zavzpomínal i Jiří Novák, bývalý český reprezentant v Davis Cupu, který se na světovém žebříčku dostal až na pátou pozici. 

„Je to turnaj, který mi otevřel dveře do světového tenisu. Byl jsem v Pardubicích ve finále a pak jsem dostal divokou kartu na challenger, který jsem vyhrál,“ uvedl Novák, v současnosti tenisový trenér. 

Sám svým svěřencům zdůrazňuje, že pardubickým triumfem nic nekončí. „Výhra je střípkem do mozaiky, která se pak musí složit. Stejně tak neplatí, že jenom vítězové Juniorky se dostanou někam dál,“ upozornil. 

Vítězem minulého ročníku Pardubické juniorky se stal Michael Vrbenský (Sparta Praha), jenž ve finále zdolal Petra Nouzu. Ve dvouhře dívek uspěla Michaela Bayerlová z Prostějova, která si v duelu o vítěznou trofej poradila s pardubickou hráčkou Nikolou Novotnou. 

O mistrovské tituly v kategorii dorostu pro rok 2017 se začne hrát tuto sobotu, kdy je na programu úvodní kolo dvouher.