Jednotlivé disciplíny byly koncipovány jako ceny pardubických firem a společností, které společně s městem a dalšími partnery podpořily tuto významnou akci.

„Letošní mítink byl opět kvůli pandemii odsunut. Nicméně přes všechny komplikace a omezení, se nám znovu podařilo připravit kvalitní závod. Organizačně i personálně jsme to zvládli na jedničku,“ říká manažerka mítinku Jana Kárníková.

Zrcadlo vítězů:

Dálka žen – Velká cena BAUSET CZ, a.s. Výkonem 552 centimetrů zvítězila Simona Ručová (Hvězda Pardubice).

Hod kladivem žen – Velká cena AR CREDIT, s.r.o. Reprezentantka Kateřina Šafránková se sice ze zdravotních důvodů omluvila, ale zastoupila ji Adéla Korečková, odchovankyně Hvězdy Pardubice. Nyní hájící barvy A.C. TEPO Kladno. Její dominanci podpořil hod 63,10 m.

Vrh koulí mužů – Velká cena VÁGNER COLOR, s.r.o. Vyhrál David Tupý z A.C. TEPO Kladno, který poslal 7,26 kg těžké náčiní do vzdálenosti 17,20 metru.

Běh na 100 metrů žen – Malá cena TRANSFORM a.s. Lázně Bohdaneč. Nejrychlejší sprinterkou se stala domácí Barbora Moravcová, časem 13,20 s.

Běh na 100 metrů mužů – Malá cena CODE spol. s r.o. Přemožitele nenašel časem 11,31 s Jakub Šenk z Kopřivnice.

Trojskok – Velká cena Služby města Pardubic. a.s. Ve startovním poli se představili i dva nejlepší čeští trojskokané Jiří Vondráček a Ondřej Vodák. Velkou konkurencí jim byl polský reprezentant a držitel rekordu mítinku Adrian Swiderski. Ten se také jako jediný dokázal v závodě dostat za hranici 16 metrů, přesně o 18 cm. Domácí Jiří Vondráček skočil druhý za 15,60 m.

Běh na 600 metrů žen – Velká cena Chládek a Tintěra, Pardubice, a.s. Prvenství si připsala domácí Barbora Zoubková, cílem proběhla v čase 1:38,49 min.

Běh na 600 m – Velká cena AGROMETALL s.r.o. O kvalitě závodu svědčí fakt, že více než polovina borců si vylepšila své osobní rekordy. Vítězem se ale stal závodník TJ Sokol Hradec Králové Kryštof Hübner. Cílovou pásku proťal v čase 1:20,90 min.

Disk mužů – Velká cena KAVON CZ s.r.o. Papírové předpoklady naplnil zástupce Malajsie Irfan Shamsuddin. Rozhodčí mu nejdále naměřili 52,07 metru.

Dálka mužů – Velká cena ELREG Pardubice s.r.o. Těsně zvítězil Jan Waldhaser z SSK Vítkovice, který předvedl 713 centimetrů. Třetí místo si vybojoval Jiří Vondráček ( 696 cm).

Koule žen – Velká cena HVĚZDY Pardubice z.s. Roli favoritky ustála Markéta Červenková, finalistka olympiády v Tokiu. Zvítězila o více než dva metry výkonem 15,87 m.

Kladivo mužů – Velká cena KVIS Pardubice a.s. Nejvíce se prosadil závodník TJ Dukla Praha a reprezentant Patrik Hájek. Jako jediný překonal sedmdesáti metrovou hranici, když své 7,26 kg těžké náčiní poslal na 73,48 m.

Vložené závody žactva: 

Běh na 100 metrů překážek - žákyně. Vítězkou se časem 14,93 s stala Daniela Vacková z Hvězdy Pardubice.

Běh na 60 metrů - žáci. Zvítězil domácí závodník Tomáš Rezek, který proťal cílovou pásku v čase 7,59 s.

Běh na 150 metrů - žáci. Druhé prvesntví pro Tomáše Rezka, když si vylepšil osobní rekord na 17,75 s.

Běh na 60 metrů - žákyně. Trať ovládla Barbora Svobodová z Jiskry Ústí nad Orlicí, za čas 08,06 s.

Běh na 150 metrů - žákyně. Domonivala domácí naděje Daniela Vacková, která proběhla cílem v čase 19,32 s.

Štafety na 4 x 60 metrů - žákyně, žáci. Nejrychlejší kvarteta se rekrutovala z ŠAK Benešovka: dívky ve složení Košťálová, Horáková, Mohoutová a Kollárovičová a chlapci ve složení Špaček, Švec, Korbut a Tomín.

Štafety na 4 x 300 metrů. I zde zvítězili týmy ŠAK Benešovka - dívky: Seifertová, Zárubová, Trojanová, Novotná, chlapci: Klejch, Bezdíček, Čermák, Benda.

„Letos byly v Pardubicích k vidění opět kvalitní výkony a jsme velmi rádi, že se závodníků na naše mítinku líbí. Děkuji tímto všem partnerům, kteří se na Pardubickém atletickém mítinku 2021 větší či menší měrou podíleli. Bez nich bychom takovouto akci chystali jen velmi obtížně. Na účasti předních českých reprezentantů, ale i zahraničních sportovců je vidět, že Pardubický mítink má již své jméno a věříme, že i v dalších ročnících bude možné přivítat v Pardubicích skvělé atlety," dodává Jana Kárníková.