Měsíční pauza, která byla zaviněná dopingovým prohřeškem bývalých jezdců stáje, skončila a silniční cyklisté Elkov Author už jsou zpět v závodním procesu na mezinárodní scéně.

Královéhradecký tým absolvoval v posledních dnech etapový závod v Polsku a také již stihl vstoupit do etapového podniku Okolo Slovenska. Nutno dodat, že podle dosažených výsledků mu pauza na výkonnosti zase až tak neubrala.

„Etapák" v Polsku

Úvodním závodem po téměř měsíční přestávce byl etapový podnik Szlakiem Walk Majora Hubala v Polsku. Jezdci Elkov Author zde startovali v šestici Polnický, Hačecký, Kaňkovský, Camrda, Bucháček a Černý v národních barvách, když je doplnili ještě další dva Češi Karel Hník a Tomáš Čapek.

Na největší úspěch si Hradečtí museli počkat až do závěrečného pátého dílu, který dokončil Jiří Polnický na druhém místě.
Celkovou klasifikaci ovládl Polák Maciej Paterski z CCC Sprandi Polkowice. Cyklisté Elkov Author Hradec Králové byli v konečném pořadí seřazeni takto: 26. Pavel Camrda, 28. Tomáš Bucháček, 34. Josef Černý, 35. Jiří Polnický, 49. Alois Kaňkovský, 55. Vojtěch Hačecký.

Okolo Slovenska

Na výbornou odstartoval tým Elkov Author závod Okolo Slovenska. Josef Černý totiž v úvodním prologu na 3,7 kilometru v Levoči obsadil skvělou druhou příčku. V elitní desítce ho doplnil osmý Tomáš Bucháček. Hradecký tým u sousedů dále tvoří Kukrle, Cieslik, Hunal a Polnický. Tento podnik letos povýšil do I. Kategorie UCI, čemuž odpovídá i kvalitní obsazení pelotonu.

První etapa, která měla nároční profil trati, se jela z Levoče přes Vysoké Tatry a Čertovicu v Nízkých Tatrách až do Banské Bystrice a měřila 212 kilometrům. Z hradeckých jezdců se s ní nejlépe vypořádal Polák Pavel Cieslik, jenž finišoval na osmé pozici. Bucháček dorazil do cíle jedenáctý a Černý jako dvacátý v pořadí.

Průběžné klasifikaci zatím vévodí vítěz prologu Slovinec Tratnik, Elkov Author vede týmovou soutěž. Do konce závodu zbývají ještě tři etapy.