KUS v minulém týdnu spolupořádala galavečer, na němž došlo k vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec roku 2013 města Hradec Králové. „Tento večer řadím mezi nejlepší, které se za sedm let ve Filharmonii uskutečnily," hodnotí Pavlíček.

Organizace ČSTV prošla koncem dubna 2013 velkou změnou, když se transformovala do ČUS. Jak tuto změnu s odstupem několika měsíců vnímáte?
Ano, máte pravdu na dubnové valné hromadě v Nymburku byly za přítomnosti prezidenta republiky přijaty nové stanovy a ČSTV se transformovala na Českou unii sportu. Domnívám se, že tato změna byla potřebná. Bylo nutné opustit ztrátou Sazky notně pošramocený ČSTV a přijít s novým sdružením sportovců.

V čem spatřujete zlepšení?
Především s námi opět začali komunikovat politici a úředníci ministerstev. Věřím, že jsme opět důvěryhodnou organizací, která se dokáže řádně postarat o finance od státu a dokáže zajistit kvalitní servis všem sportovcům. Ne snad, že by to před tím ČSTV nedělal, ale v očích veřejnosti a politiků jsme nebyli příznivě vnímáni. Po krachu Sazky jsme hodně ztratili kredit. Doufám, že nyní se nám ho daří opět zlepšovat.

Jaký byl uplynulý rok z pohledu okresní organizace, tedy Královéhradecké unie sportu?
I pro nás byl loňský rok zlomový. Proběhla valná hromada, která přijala nový název a nové stanovy organizace. To byly zásadní změny. Tou další je vytvoření servisního centra sportu. To již fungovalo na krajské úrovni a nyní se ustavilo i na okresech. Z pohledu TJ/SK se prakticky nic nemění. Stále poskytujeme servis všem jednotám a klubům v okrese. Jen by mělo dojít k dalšímu vylepšení tohoto poradenství a především k částečnému financování provozu tohoto centra státem.

Prozraďte cíle, které jste si v rámci KHUS stanovili do roku 2014?
V roce 2014 nás čeká volební valná hromada, tak se musíme postarat o její zdárný průběh. Snad se nám také přihlásí noví kandidáti do výkonného výboru. Náš věkový průměr je nyní vysoký, určitě bychom přivítali oživení. Co se týká dalších úkolů, tak nemáme žádné nové velké cíle. Po přelomovém roku 2013 se letos soustředíme na řádné fungování servisu pro TJ i SK a především na řešení nové legislativy, kterou nám nastolil nový občanský zákoník.

Jaký rok má za sebou královéhradecký sport?
Domnívám se, že rok 2013 byl i v královéhradeckém sportu rokem velkých změn a očekávání. Hlavní událostí byl určitě příchod extraligového hokejového Mountfieldu z Českých Budějovic. Dále jsme očekávali, jak se hradečtí fotbalisté poperou o návrat do první ligy. A s napětím jsme sledovali, jak rostou nová sportoviště v areálu Slavie a ve Farářství. To jsou asi hlavní události, které mne v loňském roce zaujaly.

Které výkony či výsledky vás nejvíce nadchly?
Královéhradečtí sportovci v loňském roce dosáhli mnoha kvalitních výsledků, ostatně byli po zásluze odměněni při vyhlášení Nejúspěšnějších sportovců roku. Z toho množství úspěchů si dovolím vypíchnout dva. Titul mistryně světa v Jihoafrické republice vybojovala karatistka Radka Krejčová a mezi kolektivy Hradecké lvice skončily třetí v basketbalové lize.

Zamlouval se vám středeční galavečer? Třeba v porovnání s těmi předešlými?
Musím uznat, že středeční galavečer řadím mezi nejlepší, které se za sedm let ve Filharmonii uskutečnily. Tradičně skvělý výkon moderátora Radka Šilhana výrazně napomohl hladkému a zároveň i důstojnému průběhu galavečera. Jsem rád, že se vedle stálic muzikálového nebe, zpěváků Michaely Noskové a Mariána Vojtka, neztratili ani vystupující z Hradce Králové – písničkář Michal Horák a taneční duo Valentýna Luňáčková – Lukáš Novák. Určitě mne též potěšilo slušně zaplněné hlediště. Musím ale zmínit ještě jedno. Aby vše probíhalo hladce, je za tím, stejně jako u sportovních výkonů, spousta neviditelné práce. Rád bych tímto poděkoval paní Mileně Fridrichové, která se nemalou měrou podílela na úspěšném průběhu tohoto galavečera.