Pravé letní počasí lákalo o víkendu k vodě, mnozí si však k plavání přidali i další pohybové aktivity. Ty jim nabídl 14. ročník Hradeckého terénního triatlonu, který se uskutečnil v prostředí královéhradeckých lesů.

Na start v centru závodu u oblíbeného koupaliště Biřička se postavilo 150 triatletů v hlavní kategorii, v dalších doprovodných soutěžích se navíc objevilo 48 dospělých a 25 dětí.

„Myslím, že letošní ročník se povedl. Přispělo k tomu i pěkné počasí, které přišlo po chladných dnech. Při nich jsme nepočítali s tak velkou účastí, takže jsme byli příjemně překvapeni. Naplnila se hlavní poslání našeho závodu i cíl, pro který vše pořádáme – připravit pohodový závod pro děti a širokou veřejnost. Vesměs jsme zaznamenali kladné ohlasy,“ pochvaloval si jeden ze dvou hlavních organizátorů a letošní mistr světa v kvadriatlonu Leoš Roušavý.

V hlavním závodě čekalo účastníky 400 metrů plavání, 19 kilometrů jízdy v terénu na kole a 4 kilometry běhu. Kategorie Easy pro triatlonové začátečníky určovala 150 metrů plavání, 5 kilometrů na kole a 1,5 kilometru běhu. Ti nejmenší museli absolvovat 1,5 kilometru na kole a 500 metrů běhu.

Loňské prvenství v absolutním pořadí dokázal obhájit Vojtěch Bednarský, nejrychlejší ženou byla Markéta Roubalová.

Ve výsledcích

Hlavní závod: 1. Vojtěch Bednarský (TNF Bike team) 1:16:09,3 hod., 2. Marek Ryška (Mountaintime Felt Aropec) -2:17,3 min., 3. Václav Válek (Roztoky) – 5:31,4.

Nejlepší žena: Markéta Roubalová (SK Kola Víšek) 1:34:43,2 hod.

Soutěž štafet: Petr Kučera, Oldřich Schejbal 1:20:03,0 hod.

Kategorie Easy: Michal Hanyk (AC Turnov).

Xterra Kids: Zuzana Krátká.

Xterra mini: Veronika Dusová.