Podzimní část soutěže zakončí svěřenci trenéra Smetany tuto sobotu v Praze na Bohemians (16.00). Následně se mělo hrát 26. října ještě jedno podzimní kolo, které však bylo z rozhodnutí ČSPH odloženo až na jaro 2014.

Extraliga mužů: Slavia Hradec Králové – Slavia Praha 1:2 (1:1). Branka HK: Ellinger. Hradec: Keprta – Blažíček, Vrána, Machút, Smejkal – Suchý, Zdeněk, Ellinger, Krýsl – Toms, Hynčík. Střídali: Rak, Bryscejn, Koutník, Pilný.

Ladislav Smetana, trenér Slavie Hradec: „O kvalitách soupeře, který má v týmu řadu reprezentantů, není pochyb. V první čtvrthodině nás také přehrával a v 15. minutě se dostal do vedení. Postupem času jsme hru vyrovnali a do konce poločasu hráli výborný hokej. Ve 30. minutě se nám podařilo Ellingerem z trestného rohu vyrovnat. Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme už v zárodku napadat soupeřovu rozehrávku a nedovolíme Slavii kombinovat. Pražané dost faulovali a byli vylučováni. My tak hráli několik přesilovek. Dostávali jsme se do obrovských šancí, ale Hynčík, Krýsl a Suchý v koncovce úspěšní nebyli. Bylo to hlavně zásluhou hostujícího brankáře. Kromě těchto tutovek jsme měli ještě několik dalších nadějných příležitostí, ale bez efektu. Naše hra měla v těchto chvílích velkou kvalitu, soupeře jsme jasně přehrávali. Ve 47. minutě jsme po zbytečné chybě v obraně dostlali hloupý gól, který rozhodl. V závěru jsme tlačili, ale hosté s obrovskou dávkou štěstí nakonec těsné vítězství uhájili. S předvedeným výkonem svých svěřenců jsem maximálně spokojen. Chybělo však již zmíněné štěstí a v neposlední řadě jsme doplatili na neproměňování šancí. Podzimní část zakončíme v sobotu v Praze na Bohemians. Věřím, že konečně získáme tři body."

Jan Skalička