V dnešní premiéře nastoupí „sešívaní" v Mnichovicích a neberou nic jiného než tři body.

Letní příprava slavistů probíhala od poloviny července v domácích podmínkách, trénovalo se dvakrát týdně. V srpnu pak tým absolvoval pětidenní soustředění na Pomezních boudách.

„S přípravou jsem vcelku spokojen. To víte, pracujeme v amatérských podmínkách, ale splnili jsme vše, co bylo v plánu. Čeká nás náročná sezona, ve které v žádném případě nechceme hrát druhé housle. Každopádně se chceme probojovat do finálové čtyřky a stejně jako loni bojovat o medaile. Nebude to ale jednoduché, soutěž bude určitě hodně vyrovnaná a podle mého názoru se o účast v play off popere šest týmů," pravil trenér Ladislav Smetana.

Poslední srpnový víkend startovali hradečtí pozemkáři na mezinárodním turnaji v Německu.

„Na této akci nešlo ani tak o výsledky. Vyzkoušeli jsme si některé herní varianty, ale především jsme se potřebovali sehrát. Navíc jsem neměl k dispozici kompletní kádr, neboť někteří hráči byli na marodce a Krýsl absolvoval s českou reprezentací mistrovství Evropy. V Německu jsme odehráli čtyři zápasy a obsadili celkové sedmé místo z osmi účastníků. Věřím, že na startu extraligy budeme kompletní a herní forma půjde nahoru," uzavřel trenér Ladislav Smetana.

Hráčský kádr „sešívaných" zatím žádných změn nedoznal. Staronovým účastníkem soutěže jsou pozemkáři Bohemians Praha.   (js)

Extraligové zápasy v podzimní části
SO 7. září         Mnichovice – Hradec Králové (13.00)
SO 14. září       Hradec Králové – President Praha (11.00)
SO 21. září       Praga Praha – Hradec Králové (12.30)
NE 29. září       Hradec Králové – Hostivař (11.00)
SO 5. října        Rakovník – Hradec Králové (16.00)
SO 12. října      Hradec Králové – Slavia Praha (11.00)
SO 19. října      Bohemians Praha – Hradec Králové (16.00)
SO 26. října      Hradec Králové – Litice (11.00)

Poznámka: Všechny domácí zápasy sehrají pozemkáři Slavie Hradec Králové na umělé trávě Všesportovního stadionu v Malšovicích. Na jaře příštího roku ale už budou hrát ve svém novém areálu ve Farářství.