Extraligoví pozemní hokejisté Slavie Hradec Králové sehráli předposlední podzimní utkání na venkovní ploše. V domácím prostředí však pouze remizovali s Hostivaří, a tak v posledním duelu v Liticích potřebovali v sobotu získat tři body.

Hradecká děvčata neuspěla v silně kombinované sestavě v Hostivaři.

Extraliga mužů:
Slavia Hradec Králové – Hostivař 3:3 (1:1). Branky Hradce: Machút, Řehák, Krýsl. Slavia Hradec: Zdeněk – Smejkal, Machút, Blažíček – Vojtěšek, Krýsl, Ellinger, Melzer – Hynčík, Toms, Řehák. Střídali: Buchwald, Suchý.

Ladislav Smetana, trenér Slavie Hradec Králové: „První půle byla z naší strany špatná, nemohli jsme se dostat do hry a soupeř nás přehrával. V 17. minutě se dostal do vedení, v poslední minutě úvodní části vyrovnal po trestném rohu Machút. Po domluvě v kabině se náš výkon přece jen zlepšil a ve 42. minutě jsme šli po gólu Řeháka do vedení. Následoval však tříminutový výpadek, v němž jsme dvakrát inkasovali. Díky zvýšené bojovnosti se nám podařilo vyrovnat Krýslem. V závěru se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svoji stranu, ale dalších branek se již diváci nedočkali. Hrálo se otevřeně, podle průběhu hry je remíza asi zasloužená, i když jsme potřebovali vyhrát. Podzim zakončíme v Liticích. Pokud chceme pomýšlet na play off, musíme získat tři body."

Extraliga žen:
Hostivař – Slavia Hradec Králové 3:0 (3:0). Slavia Hradec: Šmídová – Krausová, Venclová, Vošahlíková, Bártová – Chytrá, Čermáková, Tláskalová, Gančarčíková – Čecháková, Machačková. Střídala: Anna Žemličková.

Martina Poláková, trenérka Slavie Hradec Králové: „První gól jsme inkasovaly v 5. minutě z penalty, další dva ze hry v 15. a 35. minutě. V první půli nás Pražanky přehrávaly a získaly rozhodující náskok. Ve druhé části přišlo zlepšení. Jsem ráda, že jsme již neinkasovaly. Bohužel jsme se v koncovce opět neprosadily. Znovu jsme nastoupily oslabené, navíc činnost ukončila Rejmanová. V útoku tak  byly dvě gólmanky Čecháková a Žemličková, která ve svých čtrnácti letech hru oživila, což je ale na druhou stranu smutné. Tuhle roli by měly plnit hráčky z pole. Kromě Žemličkové zaslouží pochvalu ještě Gančarčíková, jež ve druhé půli hrála na postu levého beka a nevedla si špatně."   (js)