Extraliga mužů v halovém pozemním hokeji měla na programu závěrečné duely základní části.

Hráči hradecké Slavie se po vítězství nad Liticemi probojovali do semifinále, v němž změří síly s vítězem základní části Rakovníkem. Druhou dvojici tvoří Slavia Praha a Bohemians Praha.

Vítězové si zahrají o titul, bronzové medaile obdrží lépe umístěný celek po základní části. Za předpokladu, že „klokani" prohrají s pražskou Slavií, tak skončí na třetí příčce oni.

Rozhodující zápasy se uskuteční v neděli 10. února v Praze.

Béčko hradecké Slavie se stalo vítězem první ligy, což je podle hradeckého kouče Ladislava Smetany určitě další úspěch tohoto amatérského sportu ve městě pod Bílou věží.

Extraliga mužů

Slavia Hradec Králové – Litice 7:2 (3:1). Branky Hradce: Suchý 3, Hynčík 2, Krýsl, Machút. Slavia Hradec: Zdeněk – Machút, Ellinger, Krýsl, Hynčík, Toms, Blažíček, Suchý, Smejkal.

Ladislav Smetana, trenér Slavie Hradec Králové: „V tomto zápase jsme potřebovali získat tři body, abychom zasáhli do bojů o medaile, což se nám podařilo. Od úvodní minuty jsme byli lepším týmem a v 19. minutě jsme vedli 3:0. Vzápětí soupeř snížil. Také po přestávce byla aktivita na našich hokejkách. Po pěkných kombinačních akcích se nám podařilo skóre navýšit a po závěrečném hvizdu rozhodčích propukla na naší lavičce obrovská radost."

Slavia Hradec Králové – Bohemians Praha 3:7 (2:1). Branky Hradce: Krýsl 2, Toms.

Ladislav Smetana, trenér Slavie Hradec Králové: „O naší porážce se rozhodlo ve druhém poločase, kdy Bohemka proměnila čtyři trestné rohy, zatímco my ani jediný. Na brankové příležitosti byl zápas celkem vyrovnaný, ale jak už jsem předeslal, klokani byli efektivnější v proměňování trestných rohů. V semifinále narazíme na Rakovník. Myslím, že je to pro nás hratelnější celek než pražská Slavia. Bude to hodně i o psychice. Podle mého názoru může být zápas hodně vyrovnaný. I přesto jsme v posledním duelu chtěli Bohemku porazit, rozhodně jsme tenhle duel nevypustili. V play off je to ale dosti ošidné, stát se může cokoliv. Zahrát si o titul, to by byla fantazie.

I. liga mužů

Slavia Hradec Králové B – Technika Brno 8:7 (3:2). Branky Hradce B: Toms 3, Suchý 2, Machút, Pilný, Buchwald. Slavia Hradec: Zdeněk – Bárta ml., Pilný, Suchý, Toms, Buchwald, Machút, Blažíček.

Ladislav Smetana, trenér Slavie Hradec Králové B: „Hrál se bezstarostný hokej. Více se útočilo než bránilo. Navíc jsme se trochu přizpůsobili hře soupeře, který určitě neměl potřebnou kvalitu. Nicméně jsme po většinu času hru kontrolovali. Vedli jsme 8:5 a Brno snížilo až v poslední minutě. Toto vítězství nám zajistilo postup do finále první ligy."

Finále: Slavia Hradec Králové B –  Mnichovice 8:1 (5:0). Branky Hradce B: Toms 5, Suchý 2, Machút.

Ladislav Smetana, trenér Slavie Hradec Králové B: „Konečné prvenství našeho béčka mě velmi těší. Je to pro nás všechny taková malá třešnička na dortu a povzbuzení do další práce. Vždyť v této soutěži hrají třeba Praga Praha nebo Mnichovice. Tyto týmy na venkovní ploše hrají extraligu, takže kvalita tam určitě je. Za béčko u nás dostávali více prostoru především hráči, kteří nejsou až tolik vytíženi v extralize a navíc do týmu postupně zařazujeme nadějné dorostence. Samotný zápas byl naší jasnou záležitostí."   Jan Skalička