Extraliga žen: Slavia Hradec Králové – Praga Praha 1:6 (0:3).

Prvních deset minut naznačovalo, že by se mohlo jednat o celkem vyrovnaný duel, neboť se hrálo především ve středu hřiště. Hradecké hráčky se snažily kombinovat a bylo vidět, že se poučily z předchozího zápasu s pražskou Slávií, který se jim příliš nepovedl.

Bohužel se ale nevyvarovaly chyb v defenzivě a jednu z nich soupeř potrestal vstřelením úvodního gólu z trestného rohu. Po několika minutách Praga navýšila své vedení z rychlého protiútoku, kdy při přečíslení třech proti dvěma neměla gólmanka Žemličková šanci. Poslední gól prvního poločasu padl opět do sítě domácích ze standardní situace, konkrétně z trestného rohu.

Hra východočeských žen se od prvního jarního zápasu zlepšila, ale bohužel na průběžně druhý tým tabulky to nestačilo. Pražské hráčky zřejmě intenzivně trénovaly zahrávání standardních situací, neboť ve druhé půli přidaly další dva góly z trestných rohů, při kterých se jim dařilo vše, na co sáhly.

Ovšem i domácí hokejistky předvedly, že dokáží této výhody využít. Mladičká Chytrá se při střelbě nemýlila a přesnou střelou k tyči dokázala korigovat výsledek na 1:5. Poslední slovo měl ale soupeř, který několik minut před koncem upravil skóre z dorážky na 1:6.

Nyní čekají na pozemní hokejistky hradecké Slavie tři týdny volna, ve kterých se podle slov asistenta trenéra Martina Tomse více zaměří na přechod do útoku a zlepšení mezihry. Další utkání sehrají 8. května, kdy se na domácím hřišti střetnou s pražskou jmenovkyní.   (šm)