Tradiční atletický závod Hradecká laťka je jediným halovým závodem, který se koná v Hradci Králové, konkrétně v hale Tělovýchovné jednoty Sokol na Eliščině nábřeží.

Již přes dvacet let čekal na změnu rekord závodu, který byl v držení dvou závodníků. Jedním z nich byl Petr Záleský a druhým byl Vítězslav Perun, který je momentálně trenérem nového držitele Marka Bahníka.

Ten se po překonání rekordu výškou 186 centimetrů nezastavil ani před výškou nejprve 190 a poté 194 centimetrů, čímž rekord zvedl hned o deset centimetrů z původních 184 centimetrů!

Bahník tak bude nejspíše také kvalitní posilou ligového družstva mužů, které jinak spoléhá spíše na starší závodníky. Je mu totiž teprve šestnáct let. Startoval na této školní soutěži na vlastní žádost, protože jeho gymnázium se této akce nemohlo účastnit.

Mezi dívkami obhájila loňské vítězství teprve žákyně Martina Poláčková ze školy PSJG, která se zdoláním výšky 152 centimetrů postarala o nejkvalitnější výkon mezi dívkami vůbec. Jako předskokan také skočil osmaosmdesátiletý (!) veterán Jiří Soukup 86 centimetrů.

Soutěže se letos zúčastnilo celkem sto dvacet jedna závodníků z jedenácti škol.

Mezi školami si nejlépe vedli vítězové jednotlivých „školních Challenge". Do této týmové soutěže se vždy započítá pět nejlepších výkonů dětí v daných ročnících bez ohledu na pohlaví.

Hodnotí se zvlášť 6. a 7. třídy, pak 8. a 9. třídy a poté střední školy. Nejlépe si tedy vedly tyto školy (v závorce je uveden součet nejlepších pět výkonů): ZŠ a MŠ Libčany (647 centimetrů), ZŠ Kukleny Hradec Králové (726 centimetrů), PSJG (769 centimetrů).

Další vítězství si ve svých kategoriích odnesli tito sportovci: Roman Dědeček (SOŠ a SOU Hradec Králové, junior U19), Marek Bahník (TJ Sokol, dorostenec U17), Kateřina Kloudová (PSJG, dorostenka U17), Zdeněk Koreček (ZŠ Nový Hradec Králové, žák U15), Martina Poláčková (PSJG, žákyně U15), Štěpán Štefko (ZŠ Kukleny, mladší žák U13), Tereza Králíčková (TJ Sokol, mladší žákyně U13).

Vítězslav Perun