Sakkariová přijela na Roland Garros jako semifinalistka turnaje v Římě, kde prohrála s pozdější šampionkou Plíškovou. V prvním setu vedla 5:1, ale pak se třiadvacetileté Češce povedl skvělý obrat. Srovnala na 5:5, za stavu 5:6 vítězným bekhendem odvrátila setbol a zkrácenou hru následně vyhrála 7:5.

Karolína Plíšková se svou trenérkou Conchitou Martínezovou ve studené vodní lázni.
Éra superkoučů končí. Přesto změnila tenisové dějiny

V úvodu druhé sady odskočila Siniaková na 2:0, ale pak ztratila tři hry za sebou. Manko brejku okamžitě smazala a v koncovce měla blízko k vítězství. Za stavu 5:4 a 6:5 pokaždé vedla při soupeřčině podání 40:30, ale Sakkariová jí nedala šanci. Stejně jako v prvním setu rozhodoval tie-break, ve kterém česká fedcupová vítězka vedla 5:2 a šla na dvě podání, ale k dalšímu mečbolu se nepropracovala. Stejně stará Řekyně zahrála výborně, přestala chybovat a navzdory houževnatému odporu Siniakové vyhrála zkrácenou hru 10:8.

Rozhodující brejk třetího setu přišel v sedmé hře a získala ho Siniaková. Dostala se pak do vedení 5:3 a na returnu opět vedla 40:30. Ani tento mečbol nevyužila, ale pak si vypracovala ještě výhodu a čtvrtou šanci na ukončení zápasu proměnila. Utkání trvalo tři hodiny a deset minut.

Siniaková si v Paříži zopakuje loňské třetí kolo a může se pokusit zaskočit vítězku posledních dvou grandslamů Ósakaovou. Japonská tenistka v prvním i ve druhém kole prohrávala, ale zápasy s Annou Karolínou Schmiedlovou i Viktorií Azarenkovou otočila. Siniaková se s Ósakaovou utkala jen loni v Dauhá, kde na tvrdém povrchu jasně prohrála.

Karolína Plíšková
Plíškovou čeká na Roland Garros den volna. Radši bych hrála, říká

Za postupem v prvním setu vykročila i Muchová, která Beguové povolila jedinou hru a nečelila ani jednomu brejkbolu. Osmadvacetiletá Rumunka se ale oklepala a naopak dvaadvacetiletá Češka začala více chybovat. Ve druhé sadě udělala Muchová 16 nevynucených chyb a trefila jen čtyři vítězné údery, takže sadu prohrála 3:6.

V první polovině rozhodující sady si obě hráčky držely servis. Jako první ztratila podání Češka, která tak prohrávala 3:5, ale na returnu se vrátila do hry. Jenže pak znovu zaváhala při svém servisu a druhý mečbol Rumunka využila díky chybě Muchové z forhendu. Česká fedcupová reprezentantka tak při premiéře na French Open nevyrovnala své grandslamové maximum, kterým je třetí kolo z loňského US Open.

Ósakaová předvedla v Paříži další obrat

Světová tenisová jednička Naomi Ósakaová otočila na Roland Garros další zápas a po výhře nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou 4:6, 7:5, 6:3 postoupila do 3. kola, v němž se utká s Kateřinou Siniakovou. Dál se Japonka, která prodloužila svou vítěznou sérii na grandslamech na 16 zápasů, na pařížské antuce ještě nedostala.

Petra Kvitová.
Kvitová se kvůli zranění odhlásila z Roland Garros. Wimbledon snad stihnu, doufá

Ósakaová se trápila už v úvodním kole se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou, jež jí v prvním setu nadělila "kanára" a druhý ztratila až v tie-breaku. Také v dnešním souboji s bývalou světovou jedničkou Azarenkovou vítězka předchozích dvou grandslamů první sadu ztratila, ale nakonec po téměř třech hodinách dotáhla zápas do vítězného konce.

Sedmnáctiletá Amanda Anisimová hladce zdolala turnajovou jedenáctku Bělorusku Arynu Sabalenkovou a stala se nejmladší Američankou ve 3. kole French Open od Sereny Williamsové v roce 1999. Dál jde i čtvrtý nasazený Rakušan Dominic Thiem.