Nejdříve se zelenými stoly setkali stolní tenisté, o den později pak sehráli turnaj na čtyřiašedesáti polích vyznavači královské hry.

Stolní tenis

Turnaj byl určen osobám se zdravotním postižením a seniorům. Zúčastnilo se ho 25 mužů a 6 žen. Celá akce proběhla za velké účasti sportovců i jejích fanoušků. Průběh tohoto klání provázela přátelská atmosféra. Účastníci prokázali, že sportovat se dá i přes určitý zdravotní handicap nebo pokročilý věk.

Pořadí v jednotlivých skupinách – muži: 1. Němec Jaromír, 2. Šlechta Roman, 3. Morávek Jiří; ženy: 1. Munzarová Jiřina, 2. Frend Zdislava, 3. Duchoňová Jindřiška; senioři: 1. Munzar Jiří st., 2. Bažant Matěj, 3. Hušek Antonín.

Šachy

V tomto případě šlo již o 5. ročník turnaje pro osoby se zdravotním postižením i zdravé občany bez rozdílu věku. Vedle hradeckého magistrátu ho podpořila také komise místní samosprávy Věkoše/Pouchov. Čtrnáct účastníků soutěže sehrálo celkem šest kol.

Turnaj řídil Jiří Bielavský, ceny a diplomy pak předával spolu s ředitelem Centra pro integraci osob se zdravotním postižením Jiřím Morávkem.

Zvítězilo dravé mládí. Nejlepší byl Lukáš Zelba, za ním se umístil Zdeněk Petrovický a třetí příčku obsadil Jiří Kuta.

Turnaj se velice vydařil, bylo zajímavé sledovat utkání mezi renomovanými šachisty a šachisty se zdravotním postižením, kteří se pohybují pomocí elektrického vozíku.

(jm, ld, re)