„Cílem bude, a to už po devatenácté, aby si hráči a známé tváře zahráli a přitom podpořili Nadaci Naše dítě," říká Přemysl Krupička, hlavní pořadatel celého klání, který si pochvaluje obrovský zájem hráčů a příznivců o tenis.

Patronem je 
Pavel Trávníček

Zahrát si přijedou Pavel Trávníček, Petr Rychlý, Václav Vydra, Filip Renč, Česká Miss 2014 Gabriela Franková, Inna Puhájková, Roman Skamene, Petr Kolář, Marie Retková, finalistka České Miss 2014 Simona Dvořáková a další známe tváře. Letošním patronem se stal Pavel Trávníček.

Kromě tenisu se účastníci turnaje budou bavit bohatým doprovodným programem. Michaela Nosková s Bořkem Slezáčkem zazpívají hity z muzikálu Děti ráje a večer to rozjede hudební skupina Teplá buchta.

V areálu bude k dispozici i bohaté občerstvení pro návštěvníky, či možnost projížďky ve voze Ferrari 458 Spider a jiné atrakce.

„Také letos chceme získat finance pro děti, které to skutečně potřebují, proto i letos bude podpořena Nadace Naše dítě. Mám dobrý pocit ze sportu a zároveň z toho, že jsme udělali něco záslužného," dodává Krupička.

Záměr chválí i letošní patron Pavel Trávníček, který obsadí tenisový kurt poněkolikáté. „Já už jsem v Hradci tradice a moc se mi tady líbí. Rád bych letos zvítězil, musím si vybrat spoluhráče, který to opravdu zvládne a umí, protože letos jsem si tenis ještě nezahrál a moc jsem netrénoval," plánuje Trávníček. Návštěvníci si letos budou moci zvolit také Miss hostesku.

Letos opět pro Nadaci Naše dítě

Živo bude v tenisovém areálu i po skončení turnaje. Připravena je velká afterparty, jejíž součástí budou pěvecká vystoupení, volba Miss hosteska, módní show nebo noční diskotéka. V programu by měli vystoupit například zpěváci z muzikálu Děti ráje – Míša Nosková a Bořek Slezáček a skupina Teplá buchta. Večer doplní tombola s hodnotnými cenami, jako je například zapůjčení vozu Ferrari 458 Spider, poukazy na masáže, luxusní pobyty nebo kvalitní tenisové vybavení.

Pro letošní 19. ročník turnaje si organizátor vybral Nadaci Naše dítě, která pomáhá týraným, zneužívaným, ohroženým, opuštěným a hendikepovaným dětem.

„Jsme vděčni za každou pomoc a podporu, zvláště když je dlouhodobá," chválí Přemysla Krupičku ředitelka nadace Zuzana Baudyšová. „Všechny peníze použijeme na ochranu ohrožených dětí," dodala.

Oblast, ve které nadace pomáhá, je široká. „Pomáháme sociálně slabým rodinám s dětmi. Nejčastěji se jedná o matky samoživitelky, které celodenně pečují o hendikepované dítě a nemají dost peněz pro zakoupení nezbytných pomůcek pro něj. Jde například o invalidní vozík,  polohovací zařízení nebo řečové procesory," dodává projektová manažerka Nadace Naše dítě Markéta Sodomková.

Co o sobě prozradily vybrané osobnosti?

Anketní otázky:
1) Sportujete rád(a)? Které sporty vás baví?
2) Proč se vám líbí tenis?
3) Kdy jste začínal(a) hrát?

Pavel Trávníček

1) Velmi rád. Sport patří k životu a prospívá nejen tělu, ale i duši, jak už dávno věděli v antice. Proto je i náš tenisový turnaj na vysoké duševní i fyzické úrovni.

2) Protože je krásné honit se za malinkým míčkem a vědět, že vám to při tom sluší. Ale vážně – tenis je hra, kdy je člověk sám a hraje jen a jen za sebe. A to chce silnou osobnost.

3) V mládí. To byl ještě tenis buržoasním sportem. Kurty byly prázdné, protože se všichni báli, že budou mít v kádrovém posudku černou tečku. No a tak se těším, že letošní turnaj bude prosluněný a jako vždy velmi atraktivní.

Inna Puhájková

1) Baví mě sporty všeho druhu. Bez pohybu si svůj život nedokážu představit.

2) Na tenise se mi líbí úplně všechno. Ráda se na něj dívám, ráda se o něm bavím a ještě raději ho hraji. Je to souboj jeden na jednoho, kdy se člověk musí spolehnout jen sám na sebe. Je to sport, ve kterém hraje strašně důležitou roli psychika. Dokud nepadne poslední vítězný míček, může se stát cokoliv, v tom je ta krása.

3) S tenisem jsem začala na základní škole. Zhruba dva roky jsem navštěvovala tenisový kroužek, ale potom následovala dlouhá pauza a až po letech jsem se k němu znovu vrátila.

Petr Kolář

1) Sportuji moc rád. Když se nějaký čas nehýbu, už mi to chybí a moje tělo si vyloženě říká o nějaký pohyb. Kromě tenisu rád jezdím na snowboardu, hraji kulečník, nebo podnikám výlety na kole.

2) Tenis je fajn v tom, že člověk se u něj nejen pěkně zapotí a zahraje si, ale setká se i s kamarády a zajde pak třeba na pivko.

3) Tenis jsem začal hrát poměrně nedávno. Tedy, ono už je to vlastně teď asi dávno. Je tomu nějakých patnáct let, co jsem s ním začal. Od té doby si rád chodím rekreačně zahrát.

Petr Rychlý

2) Je to skvělý sport. Není časově náročný. Narozdíl od kolektivních sportů stačí zavolat kámošovi a už se hraje. Skvěle to cvičí psychiku. Na kurtu jste odkázáni sami na sebe a pokud chcete vyhrát, musíte si to vyřešit. Vyhovuje mi, že za dvě hodiny jsem vyběhaný, vyřvaný a s čistou hlavou. A je zde nejspravedlivější počítání bodů, takže je šance zvítězit, i když prohráváte 0:5. Proto s chutí bojuji do posledního míčku.

3) V deseti letech. Táta nechtěl, abych se flákal, tak mi koupil raketu Artis, tři míčky a postavil mě ke zdi TK Nejdek. Tam jsem začínal trénovat, ale udělal jsem chybu. Údery jsem se bohužel naučil sám a špatně. A jak se to jednou naučíte, už těžko se to přeučíte. A tak se dostávám ke odpovědi: Tenis vlastně nehraji, ale pinkám.