V semifinále si česká hráčka poradila se šestou nasazenou Číňankou Čang Šuaj 6:3, 6:0. Čang Šuaj, která je v žebříčku na 49. místě, si v první sadě prohrála všechny čtyři servisy. Siniakové vzala podání třikrát, ale dvakrát si ho Češka udržela, což rozhodlo. Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí.

Siniaková, které patří ve světovém žebříčku 65. místo, pak ve finále vedla nad 53. hráčkou světa McHaleovou ve druhé sadě 4:2, pak ale ztratila osm gamů za sebou.

Dokázala ještě snížit na 4:5, ale po sedmém prohraném podání v zápase šanci na první titul na okruhu ztratila. Finále trvalo bezmála tři hodiny, navíc ho přerušila dešťová přeháňka.

Siniaková byla hodně smutná z další nevyužité možnosti vyhrát turnaj. „Bylo to mé druhé finále a znovu jsem prohrála, takže je to pro mě zklamání. Ale Christina hrála dobře," posteskla si.

S McHaleovou se rodačka z Hradce Králové střetla potřetí. Loni ji na trávě v Birminghamu zdolala ve dvou setech a dokonce jí nadělila „kanára", letos na stejném turnaji americké tenistce podlehla ve třech setech.

Čtyřiadvacetiletá Američanka hrála ve finále rovněž podruhé, předloni v Acapulcu neuspěla.