Po nedělním turnaji má k úspěchu zase o kus blíž. Třemka si poté, co zdolala Brutus, 5:00odp. a Amíky, připsala devět bodů a dotáhla bodový odstup na vedoucí Predátory. Ti naopak překvapili, když se o jeden bod připravili v tie-breaku s Torpédem, jemuž v tabulce patří až desátá příčka.

O víkendu jste porazili všechny tři soupeře Brutus, 5:00odp. a Amíky. Podle výsledků to pro vás nebyla těžká utkání, když vám nanejvýš devatenáct bodů dokázal v jednom setu dát jen Brutus.
Nejhorší byl jako vždy první zápas, a to právě s Brutusem, kdy máme problém se hned koncentrovat na hru. Možná nám na síle ubírá i to, že si jsme jako tým vědomi své síly a až za stavu 3:10 začneme zjišťovat, že samo se to nevyhraje. Pak také vymýšlíme konflikty s rozhodčím, kdy většina našich hráčů přemýšlí o křivdě z empiru, která přišla před třemi balony, místo toho, aby se soustředila na následující míč a vrátila ho na hlavu soupeře i s úroky (smích). Pozitivní na tom je, že alespoň tušíme, kde ty chyby jsou. Takže problémy si víceméně děláme sami. Ale to bude asi potíž všech týmů ve třetí lize. A podceňovat nesmíme ani toho posledního, jinak se nám to jednou nevyplatí.

Nejnižší hradeckou ligu máte dobře zmapovanou.
Držíme se tam dlouho. Vlastně od jejího vzniku. Když se dělila dvojka, tak jsme zůstali těsně pod čarou a od té doby se nám nepodařilo vyhrabat se nahoru, tedy spíš přesněji: postoupit.

Letos vše nasvědčuje tomu, že by se to konečně mohlo zlomit. Zatím jste v patnácti utkáních ztratili jen čtyři body.
Určitě. Každá výhra se počítá, ale ještě není konec ročníku, tak bych to nechtěl zakřiknout. I z těchto ztracených bodů se doufám poučíme do příště, protože je stále co zlepšovat.

Máte před sebou tři zápasy, které jen těžko nějak markantně zamíchají pořadím, aby vás to ohrozilo. Budete dělat rozdíly mezi tím, zda do ligového finále postoupíte z prvního nebo ze třetího místa?
Těžko spekulovat o zápasech, které nás teprve čekají. Když se budeme držet statistiky, dva soupeři by měli být v pohodě a třetí protivník – Sem tam smeč – bude nejspíš vystrkovat drápky, na něj si musíme dát pozor. V každém případě jdeme do každého zápasu s tím, že ho chceme vyhrát. Pak se můžeme s jistotou vyhnout různým spekulacím a počítání tabulky. Prostě jedeme na jistotu vítězného tažení. Důležité pro nás v tuto chvíli je, že finále už máme jisté.

Přesně tak. V ligovém finále se znovu utká nejlepší pětice. První dva týmy postoupí rovnou do druhé ligy, třetí a čtvrtý si ještě zahraje baráž. U vás je ta touha po postupu po neúspěšných ročnících zřejmá, že?
Na postup pomýšlíme, a to hodně. Ale to vlastně nic neznamená, protože musím připomenout, že už loni jsme to měli pěkně rozjeté a v posledním turnajovém dni se to všechno pokazilo.

Co se stalo?
Chyběla naše velká psychická i herní podpora v osobnosti Jiříka, našeho libera a trenéra zároveň. Sami jsme se nějak nedokázali vzchopit. Doufám, že nás tato hrůza v podobě špatného dne nepotká znova. Myslím, že kvality na to máme, a že zápasy v této lize proti slabším soupeřům nebaví nejen nás, ale nejspíš ani soupeře, takže by nás už určitě také rádi viděli jinde.

Posílili jste oproti předchozímu ročníku?
Ano. Přibrali jsme Radka a Zuzku. Síla týmu zůstala, řekl bych, stejná, ale tím, že jsme přibrali dva zkušené hráče. Podařilo se nám především stabilizovat herní výkon a už naštěstí nemáme tak velké výpadky. I když mezery tam stále jsou. Samozřejmě také musíme připočíst zkušenosti a sehranost celého týmu, která s každým odbitým balonem pomalinku, ale jistě, stoupá.

V ligovém finále se pravděpodobně znovu potkáte s R.U.Mem a Rummicupem, které jste v základní části porazili. S Predátory, s nimiž se dělíte o první místo tabulky, jste hráli, ač neúspěšně, tie-break. Věříte si?
Pokud se podíváme na vzájemné zápasy pravděpodobných finalistů, tak to máme dobře rozjeté. Jenom nesmíme dopustit, aby se naše mašina zastavila. Výhodou nám může být i to, že proti silnějším máme větší motivaci. Naopak horší je, že… Ne, to přece neprozradím.. (smích)

Plánujete Predátorům porážku vrátit?
Ano, to v plánu určitě je. Jak jsem již řekl, do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát, a motivace v podobě odvety je ještě větší. Navíc oni měli určitě štěstí, že nás potkali hned první den, kdy jsme se ještě trochu hledali, náš výkon byl dost nestabilní. Doufám, že jsem jim tím teď trochu nahnal strach.

Třemka, účastník třetí ligy

Družstvo, jehož převážná část pochází z Třemošnice, a proto si také říká jednoduše Třemka, se účastní Mizuno Amatérské volejbalové ligy v Hradci Králové od sezony 2005/2006. Je to jen pět let od začátku soutěže ve městě.

Celek kapitána Libora Pavlišty, který přitom stíhal soutěž hrát také v Brně, kde studoval, původně nastoupil do druhé ligy. Léta se tým držel ve středu tabulky, když se pak mladší část týmu rozhodla oddělit a založit vlastní tým, který si říkal Asijská želva. Tento rozmar však vydržel jen rok, nováčkům se nedařilo, a tak se opět připojili ke Třemce. Po rozšíření AVL v Hradci Králové o třetí ligu sem byl mančaft nasazen jako favorit, své předpoklady však nepotvrdil a již pár sezon tu přetrvává. Letos tým může svůj neúspěch opět prolomit.