Na jedné straně slzy štěstí a radosti, na druhé slzy zklamání a smutku. Ty lepší pocity prožívají basketbalistky trutnovské Kary, které obhájily ligový bronz. Na hradecké „lvice" zbyla nepopulární „bramborová" příčka. Rozhodl o tom třetí mač napínavé série, v němž byly o chloupek lepší „horalky", konkrétně o tři body.

Přitom právě a jen ve třetím utkání rozehrály bitvu lépe hradecké hráčky. Takřka po celý zápas vedly, nakonec ale o náskok přišly. „Pochopitelně jsme všichni šťastní. Duel začal lépe soupeř. Velkou bojovností a skvělou fanouškovskou podporou v zádech jsme ale dokázali velmi nepříznivě se vyvíjející zápas otočit," radoval se po utkání manažer Kary Jan Braun.

Domácí tým naopak smutnil. „Je to zklamání a velké," utrousil hradecký asistent Miroslav Volejník.

„Začali jsme dobře, první čtvrtinu jsme vyhráli 21:8. Byly tam perfektní akce, rychlé protiútoky, hráli jsme podle našich představ. Zápas pak ovlivnilo zranění hostující Russellové, neboť poté jsme asi trochu podlehli uspokojení a hned druhou čtvrtku jsme prohráli 19:23. Do hry se tím dostala nejzkušenější hráčka na palubovce Michaela Uhrová, dala 18 bodů a podílela se i na dalších akcích. To, že jsme nebyli schopni ji ubránit, podle mě rozhodlo," má jasno Volejník.

„Lvice" po většinu času vedly, ovšem v závěrečné části nezvládly defenzivu a dovolily Trutnovu 27 bodů. „Obrátilo se to až v posledních minutách. Bohužel to bylo naší špatnou obrannou činností. Klíčová byla také naše chyba hned zkraje závěrečné části. Tím se Trutnov chytil," doplnil asistent trenérky „lvic".

Zatímco Hradec v sezoně nedokázal navázat na stříbrné medaile z předchozího ročníku, Kara obhájila bronz. „Rozhodl fakt, že jsme se nevzdali, ani když jsme ztráceli třináct bodů.  V poslední čtvrtině daly klíčové body Míša Uhrova a Lenka Pazderova, pak už celý tým věřil, že vítězství překlopí na svoji stranu," dodává Braun.

Trutnov byl blízko rozhodnutí série už v domácím utkání, dobře rozehranou partii ale ztratil. Shodou okolností si Kara vzala zpět, co už jí jednou takřka patřilo. Tentokrát se u poháru za třetí místo už viděly „lvice", ale potvrdilo se, že tato série byla bitvou zvratů.