Domácí působili dva dny po dvojnásobném prodloužení v Lize mistrů unaveně. Tuři naopak nastoupili sebevědomě a díky vydatnému příspěvku mladíků odehráli vyrovnaný poločas. Rozhodl nástup do druhé poloviny, Nymburk odskočil na dvouciferný rozdíl a situaci si v závěru pohlídal (85:77). „Nesplnili jsme jeden z hlavních cílů – doskakování. Dvaadvacet útočných doskoků Nymburka a někdy i druhých, třetích i čtvrtých šancí je prostě moc,“ lamentoval trenér Lubomír Růžička.

Žádný oddech na jeho svěřence nečeká, v sobotu nastoupí v Opavě proti dalšímu soupeři z Ligy mistrů. „Je to tým, který je známý množstvím trojkových pokusů. To si budeme muset pohlídat. Potřebujeme zamezit útočnému doskoku, s nímž máme v posledních zápasech problémy a celkově zlepšit obranu. Pokud budeme hrát jako proti Nymburku, můžeme uspět,“ je přesvědčen pivot Jiří Jelínek.

Ilustrační foto.
Škoda. Tenhle Nymburk k poražení byl

Pardubice se pokusí zapomenout na nizozemský výprask. Ale pozor jejich soupeř je daleko silnější než v loňské sezoně. V čele s reprezentantem Lukášem Palyzou. „Olomoucko sestavilo velmi dobrý tým, mají hodně individuálního ofenzivního talentu. Musíme být absolutně připraveni hrát co nejlepší obranu. Bude potřeba být odolní v situacích jeden na jednoho. Z dalších činností bych zmínil doskok a zastavení jejich přechodové fáze z obrany do útoku. Co se týče našeho útoku, musíme být připraveni na změny obran, které hosté praktikují,“ konstatoval pardubický trenér Levell Sanders.

Královští Sokoli odehráli v úvodu soutěže slušné partie, přesto stále čekají na první ligové vítězství. Teď míří do Kolína, který v přípravě dvakrát porazili. ,,Soutěžní zápas bude jiný. Rozhodne momentální forma,“ uvědomuje si hradecký kouč Lubomír Peterka. Nováček bude postrádat pouze rozehrávače Petra Andrese (zánět šlach na ruce).

Program Kooperativa NBL – 5. kolo – sobota: 17.00 Pardubice – Olomoucko, 17.45 Kolín – Hradec Králové, 18.00 Opava – Svitavy. ŽBL – sobota: 13.00 Nymburk – Trutnov. Neděle: 17.00 Technic Brno – Hradec Králové.