Byl to Angličan David Carter, známý golfový trenér, který vede olympijského šampiona za dalším cílem, za účastí na olympiádě – tentokrát v golfu. Pánové se předvedli ve čtvrtek v hradeckém areálu Park golf v Roudničce.

„Je potřeba trpělivost. Znáte nejkratší golfový vtip? Už to umím," říká Šebrle s úsměvem, jak se vyvíjí jeho hra. Atletovy ambice směřují (ty odvážnější) k Hrám v Rio de Janeiru v roce 2016, ale spíše 
k japonskému svátku v Tokiu v roce 2020.

„Na začátku jsem si šel jen zahrát, ale teď je pro mě golf vášeň. Když člověk trefí správně odpal, je to nepopsatelný pocit," přidává se Šebrle k obdivovatelům hry, jíž propadli ve stejný moment – při prvním povedeném úderu.

„Golf mi změnil život, cítím při něm stejné napětí jako při desetiboji," ujišťuje, že i při nové kariéře nemyslí jen na heslo Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Má Šebrle šanci uspět? Stát se úspěšným golfistou v zemi, která ještě žádného špičkového hráče nestvořila? „Bude to dlouhá cesta, posun už udělal velký, teď uděláme z Romana golfistu,"  odpovídá Carter. „Pocit mám dobrý, ale klidně by to mohlo jít rychleji," reaguje Šebrle.

Spolu se každopádně vrhli na těžkou pouť. A na ní se zastavili i v Hradci Králové.