Závodník královéhradeckého klubu OK 99 odsunul na druhé místo Kamila Krunku (SK Nové Město nad Metují), třetí doběhl v jedenáctikilometrovém závodě Radek Hübl (RunSport/ Salomon Team).

„Hned po startu jsem se snažil držet v přední skupince, ve které jsme po dvou kilometrech zbyli tři. Ve stoupání se to roztrhalo, ale pak jsem vedoucího Petrželu ještě dotáhl. On mi pak ale zase utekl v technické pasáži ve skalách,“ popsal rozhodující moment závodu nakonec druhý Krunka.

Ten den předtím absolvoval za svůj mateřský klub ligové kolo v Jablonci nad Nisou, kde se představil v závodech na 10 000 metrů i na 1500 metrů. „V neděli jsem se proto dlouho rozhodoval, jestli do Teplic přijet, ale nakonec toho nelituji. S druhým místem jsem spokojený a i čas je solidní,“ dodal Krunka.

Už jedenácté vítězství oslavila v závodě žen Táňa Metelková (TJ Sokol Hradec Králové), která nakonec druhé Janě Knapové nadělila téměř minutu. Třetí skončila univerzálka Karolína Grohová, česká reprezentantka v klasickém lyžování i skialpinismu.

Výsledky
Muži - 11 km: 1. Jan Petržela (Sanasport team) 36:35; 2. Kamil Krunka (SK Nové Město nad Metují) 37:39; Radek Hübl (RunSport/Salomon Team) 38:13 min.

Ženy - 11 km: 1. Táňa Metelková (TJ Sokol Hradec Králové) 43:34; Jana Knapová 44:30; 3. Karolína Grohová (TJ Dukla Liberec) 47:18 minuty.

Ilustrační foto.
Generálka s Lovosicemi. Pak už Jičín čeká start extraligy s obhájci titulu