Je jí sedmnáct let a právě v těchto dnech se účastnila olympiády mládeže v argentinském Buenos Aires. Řeč je o stolní tenistce, která hájí barvy SK Dobré Zdeně Blaškové. Jedna z největších nadějí už má na svém kontě poháry pro nejlepší českou juniorku do 21 let za roky 2016 a 2018. Letos v Havířově získala už čtvrtý titul mezi dorostenkami, když navázala na tituly z let 2015, 2016 a 2017.

O postup na olympiádu mládeže bojovala Blašková dlouho, ale nevzdala se a vyplatilo se. Navíc v hlavní soutěži předvedla výborné výkony. Ze skupiny dokázala postoupit. Probojovala se až do osmifinále. Tam už padla s Ruskou Marii Tailakovovou 3:4 na sety.

Ale na velmi prestižní akci v argentinské metropoli zaznamenala postupem do osmifinále dvouhry velmi solidní výsledek.

Navázala tím na výborné výkony z letošního roku, kdy se jí podařilo vyhrát i Spanish Junior a Cadet Open ve čtyřhře. Uvidíme, jak se bude české mládežnické reprezentantce dařit při přechodu na světové turnaje žen. V extralize, kde působí od ročníku 2016/2017, jí to jde skvěle.

Doberská stolní tenistka Zdena Blašková v reprezentačním dresu.
Zdena Blašková se na letní olympiádě mládeže předvedla ve výborném světle

Ochutnává dospělý hokej

Pardubice - V srpnu se vrátil z Kanady, kde reprezentoval Česko na turnaji Hlinka Gretzky Cup, a začal trénovat s A týmem Dynama. „Dobrý den,“ řekl sedmnáctiletý hokejista Filip Koffer, když v kabině potkal Tomáše Rolinka či Petra Čáslavu. Hráče, které sledoval už jako malý kluk. „Oni hned, ať jim tykám, tak jsem začal a bylo to v pohodě,“ usmál se.

Právě od pardubického kapitána Rolinka se snaží „okoukat“ co nejvíce pozitivního. „Oceňuji na něm obrovskou vůli, v každém střídání bojuje pro celý tým,“ říká talentovaný forvard.

Pardubický odchovanec naskočil do zápasů na Memoriálu Zbyňka Kusého, v Mladé Boleslavi ochutnal i extraligu. „Mým cílem je dostat se do A týmu Dynama a být jeho stabilním hráčem,“ uvedl Koffer.