Skvěle! Velkého úspěchu dosáhl judista Pavel Petřikov mladší. Člen JC Hradec Králové vyhrál podnik Světového poháru Oceania Open v australském Wollongongu.

Tento turnaj byl zařazen do série Continental Open, ale především byl součástí olympijské kvalifikace, takže si český judista připsal do žebříčku cenných sto bodů, které by mu měly výrazně pomoci v cestě na OH.

„Vyhrál jsem všechny čtyři své zápasy, z toho tři před časovým limitem. Těší mě, že po dvou Grand Slamech, na kterých jsem v prvních kolech narazil na špičkové borce a prohrál jen těsně, jsem dokázal velmi dobrý výkon předvést i v Austrálii. Odměnou je mi sto bodů do olympijského žebříčku, což by mě mělo posunout zhruba na osmnáctou pozici. Bodové rozdíly směrem dolů jsou však velmi těsné. Před touto akcí jsem byl jednadvacátý a od poslední postupové příčky mě dělilo jen deset bodů," uvedl Pavel Petřikov mladší.

Devětadvacetiletý borec na Oceania Open postupně porazil Brita Rowea, Argentince Birbriera, Belgičana Wynse a ve finálovém duelu si poradil s Kanaďanem Pessoou. Pouze první soupeř dokázal s Petřikovem vydržet na tatami celých pět minut, ostatní zápasy skončily před časovým limitem na ipon.

„Páča se musel vydat, předvedl super výkon a po zásluze celý turnaj ovládl. První utkání s Britem zvládl v pohodě, měl ho celé pod kontrolou a vyhrál na wazari. Proti Argentincovi se ujal vedení na juko, ovšem soupeř přidal wazari. Páča tak musel zabrat, donutil ho k pasivitě a utkání ukončil před časovým limitem na ipon. Semifinále s Belgičanem měl pod kontrolou a znovu zvítězil před limitem. S finálovým sokem měl pasivní bilanci, ale v Austrálii mu nedal šanci a po polovině utkání rozhodl o svém jednoznačném vítězství," popsal výkony svého svěřence trenér a otec Pavel Petřikov starší.

„Tento triumf je především povzbuzením do dalších turnajů. Již o následujícím víkendu nás čeká Čína a týden poté Korea," poukazuje kouč na nejbližší program.

„Na těchto dvou turnajích jsou trojnásobné body do olympijské kvalifikace, takže každý vyhraný duel bude cenný," má jasno Pavel Petřikov mladší.

„Naším cílem budou samozřejmě nějaké body. Páču nyní čeká dvakrát shazování, ale především hodně cestování," doplňuje trenér.