A pak jsou tu ještě plejerky středního věku, co už mají něco za sebou, ale do basketbalového důchodu ještě daleko.

Fanoušci, věřte, rozhodně se nudit nebudete. Prakticky každý nároďák má ve svém středu minimálně jednu nesmírně zajímavou hráčku. Některé týmy jich mají dokonce celou plejádu (např. Španělsko, Francie, Srbsko, Rusko či Belgie).

Na koho se těšit? Pojďme si představit některé hvězdy či interesantní hráčky.

Francie bude spoléhat na přesnou levačku nestárnoucí maličké rozehrávačky Celine Dumercové, které by mělo sekundovat talentované duo Alexia Chartereauová a Marine Johannesová.

Španělsko, soupeř českého týmu ve skupině, by z řady skvělých hráček mohla táhnout třeba Alba Torrensová. Také Rusko má hned několik vynikajících basketbalistek, z nichž by se mohla ukázat například osmnáctiletá pivotka Maria Vadeevaová. Srbsko povede k obhajobě titulu střelecká stálice Jelena Milovanovičová, ale může ji zaskočit i někdo další.

Kateřina Elhotová.
Veteránky i vycházející hvězdy. Budou vás bavit

Naopak Turecko bude mít jednoho lídra, na kterého bude hodně spoléhat – rozehrávačku Isil Albenovou.Stejně na tom bude i Ukrajina, se kterou se pojí jméno mnohdy nezastavitelné Aliny Jagupovové. Za Řecko bude asi nejčastěji skórovat veteránka Evanthia Maltsiová, kterou lze pamatovat z působení v USK Praha.

O body českých reprezentantek by se měly starat hlavně zámořská posila Kia Vaughnová a velmi dobrá trojkařka Kateřina Elhotová.

Belgie se těší na Ann Wautersovou, jež se vrací po zdravotních patáliích. Sledovat se vyplatí i hvězdu WNBA a Euroligy Emmu Meessemanovou a Kim Mestdaghovou.

Do Hradce se opět podívá Běloruska Tatsiana Lichtarovičová, která tu nedávno hrála českou ligu za „lvice".