Jste na prahu sezony, ve které budete obhajovat dva bronzy. V jaké kondici se tým nachází?
Věřím, že v dobré, jelikož za sebou máme vydařenou přípravu. Sehráli jsme několik utkání s kvalitními soupeři. Holky k tréninkům přistupují na výbornou, a tak doufám v další dobrou sezonu. Jsem si však vědom, že do ní vstupujeme bez dvou klíčových hráček Mišurové a Staré.

Zranění Staré je velkou komplikací. Plánujete posílení kádru?
Na něčem pracujeme, ale musíme být rozumní. Nemůžu podepsat drahou hráčku a nemít na ni pokryté náklady. Někde to tak chodí, že se něco podepíše a pak se shánějí prostředky, ale já do toho nepůjdu. Nechci klub zadlužit a zlikvidovat ho. Navíc mám dojem, že i v tomto složení jsou konkurenceschopní.

Zmínil jste ekonomickou stránku klubu, jaká tedy je?
Klub je finančně zdravý a to je důležité. Fungujeme za vydatné podpory města, za což děkujeme. Teď jsme žádali o grant na vrcholový sport, a tak je to pro mě nyní nervózní období, jelikož nevím, kolik prostředků dostaneme na další roky. Věřím, že i nové zastupitelstvo nám bude nakloněno a budeme dostávat stejné prostředky. Hráčky peníze dostávají včas a to je nejdůležitější.

Klub není pouze A tým, ale také mládež. Jak ta si vede?
Nyní jsme na svazu vypracovali statistiku SCM a s radostí mohu oznámit, že za posledních deset let z toho Hradec vyšel nejlépe. To mi udělalo obrovskou radost. Musím však sportovně přiznat, že nyní přichází dva tři ročníky, které nejsou tak kvalitní. Vypadá to, že v juniorkách a kadetkách nebudeme hrát o medaile. V kategorii kadetek asi budeme rádi, když zachráníme extraligu. Musíme se věnovat skautingu a stáhnout nějaké hráčky. A samozřejmě musíme hodně pracovat s materiálem, který tu máme.

Jaká jsou přání do nové sezony?
Aby nás chodila podporovat i nadále spousta fanoušků. Vždyť zejména díky fotbalovým fandům máme za poslední dva roky nejlepší atmosféru na basketbalu v tuzemské soutěži. Co se týmu týká, přeji si: aby se nikdo nezranil.   (lun, pt)

Stará: „Hned jsem věděla, že je zle"

Michaela Stará.Hradec Králové - Na přípravném turnaji basketbalistek v Trutnově si poranila koleno. Křídelní hráčka hradeckých „lvic" Michaela Stará (na snímku) se nyní bude muset podrobit operaci předního zkříženého vazu a vynechá celou následující sezonu.

„Už vyhlížím operaci a plánuji to, co bude následovat," utrousila sympatická hráčka.

Co se vlastně tehdy v Trutnově stalo? „Nic zvláštního. Šla jsem do klasického nájezdu a při dopadu si prošlápla koleno, které mi neudrželo tělo," líčí nešťastný okamžik a dodává: „Hned po dopadu jsem věděla, že je zle. Na druhém koleni se mi to totiž stalo kdysi při úplně stejné situaci."

Starou teď čeká dlouhá pauza. „Basket si letos nezahraju. Tak zase budu mít čas dodělat si školu, i když to taky nebude jednoduché, protože po operaci budu dva měsíce úplně mimo," poznamenala hradecká křídelnice.   (lun, pt)