Tým vedený trenérem Petrem Mašátem se po solidní základní části dokázal ve čtvrtfinále vypořádat s letos výborně hrající Kopřivnicí, kterou porazil 3:1 na zápasy. V semifinále sice už narazil na Plzeň, ale především domácí výkon ukázal, že Jičín může konkurovat těm nejlepším celkům.

Asi všichni se shodnou, že o výsledku série rozhodl právě druhý zápas, který měl Jičín na domácí palubovce téměř vyhraný, ale neuvěřitelným způsobem, kdy ještě 48 vteřin před koncem vedlo dvě branky, zápas ztratil. Tam se lámal chleba celého semifinále. „Druhý zápas byl rozhodně klíčový. Až do poslední minuty jsme hráli naprosto fantasticky, jenže v té jedné minutě jsme si to celé podělali,“ řekl po prohře v semifinálové sérii 0:3 na zápasy s Plzní jičínský hráč Jiří Drbohlav.

Na obrat s favoritem už Jičín neměl

Jak byly úvodní dva duely vyrovnané, tak v tom třetím Východočeši nedokázali favoritovi konkurovat od samého začátku. Druhé utkání oba týmy očividně poznamenal. Zatímco Ronal se nemohl dostat do hry, favorizovaná Plzeň hrála přesně, co potřebovala a po prvním poločase, který vyhrála o deset branek 16:6, rozhodla o svém postupu, když zápas nakonec vyhrála jednoznačně 29:18.

Prvoligoví házenkáři Dvora Králové slaví záchranu.
Rezerva Ronalu si komplikuje prvoligové bytí

„Před třetím zápasem jsme si řekli, že musíme vyhrát, jenže jsme rychle prohrávali 1:5, poté na nás dolehlo to nepovedené druhé utkání a nedokázali jsme domácím vzdorovat,“ hodnotil Drbohlav.„Nejhorší na tom je, že Plzeň nás ničím nepřekvapila, všechno jsme si ukázali na videu, proto nevím, kde byla chyba, jestli nesoustředěnost, nebo tíha okamžiku. Samozřejmě nás mrzí, že jsme to nezvládli,“ dodal Jiří Drbohlav.

Hlavy vzhůru! Boj o medaili pokrauje

Jičín však i přes prohru v semifinále může pomýšlet na medaili. V souboji o třetí místo totiž vyzve pražskou Duklu. „Kluci hned po prohraném utkání v kabině mluvili o tom, že medaili chtějí. S Duklou jsme v základní části sehráli vyrovnané zápasy, proto věřím, že na ni máme,“ uvedl jičínský trenér Mašát.

První utkání v Praze by se mělo hrát 11. května. V Jičíně se na házenou mohou fanoušci těšit 15. května.

Ilustrační foto.
Jedlička v kategorii A bronzový