INOV-8 Gladiator race nabídne aktérům i návštěvníkům naprosto ojedinělý zážitek. Proběhnout se uvnitř opevnění a po valech kolem Josefova s návštěvou v Metuji se spoustou překážek, to patří k povinnostem každého, kdo si říká gladiátor.

V Josefově už se letos gladiátoři poprali sami se sebou a s nástrahami trati v rámci zimní verze INOV-8 Winter Gladiator race v únoru. Nyní to vypadá podle předpovědi na opačný extrém v počasí a horko bude jednou z dalších překážek. To však zkušené gladiátory nemůže rozházet. Pro mnohé závodníky začala „kariéra“ překážkového běžce právě na tomto závodě a vždy se sem rád vrací. Je opravdu proč. Lokalita pevnostního města Josefov dává závodu tu správnou energii, atmosféru a v cíli nekonečnou záplavu euforie!

Do závodu se mohou hlásit i děti, které budou startovat v neděli od 10 hodin. Novinkou pro letošní rok jsou dvě nové kategorie a to je Fun, kdy si dospělí mohou proběhnout trať bez měření času a nemusí absolvovat všechny překážky, případně plnit handicapy za nesplnění, a kategorie Family, která je primárně určena dětem mladším 6ti let, které si trať mohou proběhnout v doprovodu rodičů a není jim měřen čas. Doprovodný program v podobě soutěží, ochutnávek a atrakcí bude přístupný také pro diváky.

Online registrace byla možná do 26. srpna, po tomto datu bude přihlášení možné již pouze na místě. Více informací najdete na www.gladiatorrace.cz.   (mk)

Wesley da Silva (v bílém).
Hradec nakonec získal Brazilce do útoku