„Udělali jsme proto maximum co jsme mohli, zkoušeli jsme stříkat do poslední chvíle na můstky sníh i záložní variantu s můstkem na Ještědu, ale nezbylo nám nic jiného než závod odvolat,“ uvedl smutně za pořadatele místopředseda organizačního výboru Rostislav Jozífek.

Podle reglementu FIS je totiž nutné potvrdit konání závodu Světového poháru sedm dní předem kvůli přípravě závodníků i třeba zabukování letenek.

Vzhledem k předpovědi počasí navíc nebyla situace příznivá ani pro příští týden. Přesto pořadatelé zvažovali možnosti až do nejzazšího termínu, kterým bylo pátečních 12 hodin.

„Ještě v 11.41 (v pátek) jsme měli velkou poradu za účasti šéfa z FIS, ale dospěli jsem k názoru, že není jiná šance než závod zrušit,“ dodal Rostislav Jozífek.

Vzhledem k tomu, že lyžařský kalendář je plný a není naděje ani na přesunutí závodu na jiný termín, tak si Harrachov bude muset počkat na závod světové úrovně ve skocích až na leden 2011, kdy by se zde měl konat závod SP v letech na lyžích.

Nejbližšími většími závody na můstcích v Harrrachově tak budou pouze budou závody Olympiády dětí a mládeže, které se zde budou konat od 1. a do 4. února 2010.