Královéhradecký jezdce pojede tradičně s vozem BMW 320SI, ve třídě Super 2000 TC2 v rámci evropského mistrovství cestovních vozů – FIA European Touring Car Cup 2015.

Devětadvacetiletý automobilový závodník má za sebou zimní přípravu, kde pracoval na především fyzičce, ale také trénoval jednotlivé okruhy na motorsport-simulátoru. Rovněž jeho BMW 320SI prošlo přes zimu celkovou repasí a nyní je připraveno na novou sezonu. Jeho funkčnost vyzkoušel v minulých dnech při testech na mosteckém autodromu.

„Naposledy jsem v autě seděl před čtyřmi měsíci, a tak jsem se na první jízdy hodně těšil. Cílem testu bylo pochopitelně zvyknout si opětovně po pauze na auto. Uskutečnilse jen funkční test na starých pneumatikách, kde samozřejmě nešlo prioritně o zajetí času, ale o otestování všech komponentů na voze. První ostré testování mě čeká začátkem dubna na Slovensku a v Maďarsku," řekl Michal Matějovský.

Přesto byly výsledky úvodního testování velmi dobré. To ostatně svými slovy potvrdil i šéf týmu pan Josef Křenek: „S funkčním testem jsem velmi spokojen. Myslím, že jsme na správné cestě a dobře připraveni pro následující testy na Slovakia Ringu a na Hungaroringu. Hodnota dosažených časů nebyla prioritou, ale i tak tam byla rychlost hned od úvodních kol testu a to je dobré znamení. Náš tým letos absolvujem již čtvrtou sezonu v šampionátu FIA ETCC. Velice si této možnosti vážíme a rád bych touto cestou poděkoval, všem partnerům za podporu, bez které by naše účast nebyla možná."